Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Ελπίδα στον αθλητισμό της πόλης!

Άρθρο του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Σε μια εποχή έντασης , αδιεξόδου , ​​προβληματισμού , αναζήτησης , αμφισβήτησης , σε μια κοινωνία που ο πολίτης αισθάνεται προδομένος και αναζητά μάταια πρότυπα στην γενικευμένη κρίση , είναι εύλογο να ασθενεί σοβαρά και ο τομέας του αθλητισμού στη πολύπαθη χώρα μας .

Στην « άρρωστη » Κατερίνη αν έχουμε το δικαίωμα να καυχιόμαστε για κάτι θετικό αυτό ακούει στο όνομα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας , της πρώτης αθλήτριας στην Ελλάδα για την χρονιά που πέρασε , της Κατερίνας Νικολαΐδου . Μια επιτυχία που ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην ίδια , στους οικείους της , στο σύλλογο της , στους ανθρώπους που την στήριξαν και σε κανένα άλλον από όλους εμάς τους θριαμβευτές της αδράνειας και της μιζέριας .

Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη πρωταγωνιστής στην πόλη για το 2013 που απ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να εκπέμπει φως και για τα επόμενα χρόνια .

Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος είναι όντως πρωταγωνιστής τον τελευταίο χρόνο στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής . Όχι δεν κάνω λάθος αγαπητοί φίλοι , ακόμη κι αν δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ πολύ στενά τα πεπραγμένα στο μπάσκετ .

Η παρουσία ενός συλλόγου δεν κρίνεται μόνο από την βαθμολογική συγκομιδή και την τελική κατάταξη στο τέλος της περιόδου . Άλλωστε είδαμε πολλούς πρωταθλητές μέσα σε ένα χρόνο να γίνονται ουραγοί σε όλα τα επίπεδα .

Κι εδώ , στον Πιερικό Αρχέλαο , κάνουμε λόγο για ένα άλλο επίπεδο που αναγνωρίζεται παντού στην μπασκετική Ελλάδα .

Η σοβαρή δουλειά στα τμήματα υποδομής με το μεράκι και τη γνώση των αξιόλογων προπονητών αποδίδει σταθερά τους καρπούς της . Η διοίκηση και ειδικά ο Πρόεδρος , δεν διστάζει να ομολογήσει δημόσια τα λάθη του παρελθόντος και τολμά να εμπιστευτεί στο προπονητικό τιμ τα νεαρά παιδιά που σιγά - σιγά εκφράζουν το ταλέντο και τον κόπο της προπόνησης στα επίσημα παιχνίδια .

Το ρόστερ μιας ομάδας με ντόπιους αθλητές που ακόμη φοιτούν σε σχολείο , η στελέχωση των τμημάτων με φιλόδοξους προπονητές που αγαπούν την Κατερίνη , σπούδασαν το μπάσκετ και αγωνίστηκαν στο σύλλογο , συνθέτουν μια ιδανική εικόνα για τον αθλητισμό που όλοι ονειρεύονται .

Ο Αποστόλης Πόδας και οι συνεργάτες του δεν χρειάζονται , ούτε επιθυμούν τις κολακείες κανενός μας για να συνεχίσουν την δραστηριοποίηση τους στο χώρο του μπάσκετ . Οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τις θυσίες και τους αγώνες που απαιτούνται για να λειτουργεί ένας σύλλογος .

Οφείλουμε όμως αυτό το όραμα , το στόχο και τη δράση να την διακρίνουμε , να την επικροτούμε και να τη διαφημίζουμε ως φωτεινή πυξίδα στην άδεια εικόνα που αναδεικνύεται στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό .

Υπάρχει ελπίδα . Υπάρχει όραμα . Υπάρχει νεολαία . Υπάρχει αθλητισμός και μπάσκετ .

Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΣΦΚ Πιερικού Αρχέλαου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.