Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΦΙΠ: Οι διάλογοι της... αλήθειας

" Μη μου μιλάς για Πιερικό δεν θέλω να ακούω λέξη " .

" Είσαι σοβαρός ; Ακόμα με τον Πιερικό ασχολείσαι ; Πόσο πιο χαμηλά θα κατέβεις ; Σε θεωρώ λογικό άνθρωπο , σοβαρέψου " .

" Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο ; Πρωτάρης είσαι ; " .

" Πάλι τεσσάρα φάγατε. Δεν ντρέπεστε λίγο ; Πως πάτε ακόμη στο γήπεδο ; " .

" Τέτοια "φυτά" φιλάθλους σαν εσάς τους Κατερινιώτες δεν συναντάς πουθενά . Ανήκετε κι εσείς στον κατάλογο των αρνητικών ρεκόρ που καταγράφει η ομάδα σας " .

" Που είναι οι θεσμικοί φορείς που σχετίζονται με την ομάδα , με το ποδόσφαιρο , με τον αθλητισμό για να αναλάβουν δράση ; Αλλά τι περιμένεις ; Εδώ μιλάμε για επιχείρηση . Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στο κέρδος και στο συναίσθημα , ανάμεσα στο άθλημα και στη σκοπιμότητα , ανάμεσα στην αγωνιστικότητα και στο αποτέλεσμα " .

" Το ποδόσφαιρο πνίγηκε στο ανθρωπόμορφο ενυδρείο του στοιχήματος κι εσύ μου μιλάς για την Ιστορία του Πιερικού ; Πλάκα μου κάνεις ή ζεις στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας ; "

" Αφού όλοι κόπτεστε για το καλό του συλλόγου γιατί δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλία για να φέρετε τον επενδυτή , τον Μεσσία και αρέσκεστε μοναχά στην εύκολη κριτική παριστάνοντας τους ειδήμονες σε όλα τα θέματα και τους προπονητές της κερκίδας ; " .

" Εγώ έπαιζα χρόνια ποδόσφαιρο . Με αυτά που γίνονται έχω αποσυρθεί εδώ και πολύ καιρό . Μη την ψάχνεις , δεν θα βρείς άκρη " .

" Δεν ήξερες εσύ τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο ; Τώρα ξύπνησες ; "

" Κοίτα την οικογένεια και την δουλειά σου και μη μπλέκεις εκεί που δεν σε σπέρνουν " .

Αυτά και άλλα πολλά , που δεν γράφονται , ούτε λέγονται , καταγράφει η όραση και η ακοή μας , σε καθημερινή βάση , στην πόλη του ύπνου και της αδράνειας .

Δεν ξέρουμε πλέον τι να πούμε στον κόσμο . Προσπαθούμε να αποφύγουμε με ελιγμούς , κυριολεκτικά και μεταφορικά , όποιον μας ανοίγει συζήτηση για τον Πιερικό . Κομπιάζουμε και σκύβουμε το κεφάλι . Μήπως όμως όλα τα ερωτήματα που αναπτύχθηκαν παραπάνω είναι διάλογοι και προβληματισμοί της σκληρής αλήθειας που όλοι την γνωρίζουμε και συνάμα έντεχνα την αποκρύπτουμε ;

Όλοι θα κριθούμε από την ιστορία . Παράγοντες , ποδοσφαιριστές , προπονητές , φίλαθλοι , δημοσιογράφοι , δημόσιοι φορείς . Όλοι ευθυνόμαστε για την σιωπή και την ανοχή .

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.