Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Παλιοί... γνώριμοι : To Pierikos24 Blog θυμάται το πέρασμα του Γκαρά Ντεμπελέ από τον Πιερικό...

                                                    Επιμέλεια : Pierikos24 Blog
Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε άλλον ένα παίκτη που πέρασε από τον Πιερικό και άφησε κι αυτός το στίγμα του, είτε θετικά είτε αρνητικά. Όλοι οι οπαδοί του Πιερικού θα θυμούνται λίγο πολύ, τον ιδιαίτερα εκκεντρικό Μαλιανό ποδοσφαιριστή Γκαρά Ντεμπελέ (Garra Dembélé) που πέρασε από τον Πιερικό την διετία 2008-2010. Η αλήθεια είναι ότι κατά την παρουσία του στην Κατερίνη, πιο πολύ απασχόλησε το κοινό με τα εξωαγωνιστικά του κατορθώματα και τα μπλεξίματα του με τις αρχές, παρά με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις εντός γηπέδων. Παρόλα αυτά μέσα σε αυτή την διετία (Ιούλιος 2008 έως Ιανουάριο 2010) κατάφερε σε 32 αγώνες να πετύχει μόλις 6 γκολ,  4 γκολ στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής 2008-2009 και 2 γκολ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος 2009-2010, έτσι ώστε οι μέτριες αποδόσεις του και η εξωαγωνιστική του συμπεριφορά να τον θέσουν εκτός όμαδας τον Ιανουάριο του 2010, καθώς συμφώνησε με τη διοίκηση για κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του. Αναλυτικά η ΠΑΕ Πιερικός είχε ανακοινώσει : " Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση του συμβολαίου με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Garra Dembele και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του."  Ο Γκαρά δεν άργησε να βρει ποδοσφαιρική στέγη, καθώς λίγες ημέρες αργότερα συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Βουλγαρία και στην Λοκομοτίβ Πλοβντίβ. Εκεί στο δεύτερο μισό του Βουλγαρικού πρωταθλήματος, κατάφερε σε 14 αγώνες να σημειώσει 5 γκολ, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του. Έτσι άμεσα τον Ιούνιο του 2010 παίρνει μεταγραφή για την Λέφσκι Σόφιας, μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Βουλγαρίας, έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ. Με λίγα λόγια σε λιγότερο από 6 μήνες από την ποδοσφαιρική κόλαση της καριέρας του στην Κατερίνη, εκεί που ο Πιερικός τον έδιωχνε κακήν κακώς κι η καριέρα του ήταν σε ελεύθερη πτώση, πήγε στον ποδοσφαιρικό παράδεισο καθώς το αστείρευτο ταλέντο του υπερίσχυσε απέναντι στον εκκεντρικό χαρακτήρα του, έχοντας ακόμη μία ευκαιρία να δείξει την αξία του. 
Έτσι κι έγινε. Ο Γκαρά άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και στο Βουλγαρικό πρωτάθλημα της περιόδου 2010-2011 κυριολεκτικά έλαμψε, καθώς σε 24 συμμετοχές σκόραρε 26 φορές, παίρνοντας άνετα την πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος, με διαφορά 12 γκολ από τον δεύτερο, παρόλα αυτά η Λέφσκι έχασε το πρωτάθλημα για διαφορά μόλις 3 πόντων από την Λίτεξ Λόβετς. Έλαμψε και στην Ευρώπη όμως, όπου σε 12 συμμετοχές στο Europa League έβαλε 8 γκολ, καταφέρνοντας να στείλει την Λέφσκι στους ομίλους του Europa League, όπου για 1 βαθμό έχασε την πρόκριση για την φάση των "32" της διοργάνωσης. Επίσης στο Κύπελλο Βουλγαρίας σε 3 συμμετοχές είχε 2 γκολ, το 1 μάλιστα στον τελικό απέναντι στην Λίτεξ Λόβετς, χάνοντας όμως τον τίτλο στα πέναλτι. 
τσι λοιπόν εκείνη τη χρονιά ο Γκαρά Ντεμπελέ μέτρησε σε όλες τις διοργανώσεις 39 συμμετοχές και 36! γκολ. Δείτε σχετικό βίντεο με τα κατορθώματά του εκείνης της χρονιάς : 
Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις, δεν πέρασαν απαρατήρητες στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ακούστηκε πως βρέθηκε στην λίστα του Ολυμπιακού. Τελικά όμως, στις 3 Ιουνίου του 2011 η Λέφσκι έβγαλε μια επίσημη ανακοίνωση που έκανε πάταγο στην Βουλγαρία. Ο Γκαρά Ντεμπελέ μεταγράφεται στην Μπουντεσλίγκα και στην Φράιμπουργκ, έναντι του απίστευτου ποσού των 2.500.000 ευρώ για τα δεδομένα της Βουλγαρίας και της Λέφσκι, αφού είναι η πρώτη φορά που παίκτης του συλλόγου της Σόφιας παίρνει μεταγραφή για το εξωτερικό, με ποσό άνω των 2.000.000 ευρώ. Στην Φράιμπουργκ παρουσιάστηκε, παίρνοντα τον αριθμό 11 στη φανέλα.
Έτσι την περυσινή σεζόν, κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα με την φανέλα της Φράιμπουργκ, άλλα απογοήτευσε, καθώς σε 16 συμμετοχές πέτυχε μόλις 1 γκολ απέναντι στην Χόφενχαιμ στις 26 Νοεβρίου του 2011. Έχοντας ακόμη μία συμμετοχή στο κύπελλο χωρίς να σκοράρει επίσης. Εκείνη τη χρονιά το μόνο θετικό για τον Γκαρά, ήταν η κλήση του στην Εθνική του Μάλι, όπου έκανε ντεμπούτο στις 8 Φεβρουαρίου το 2011, σε φιλικό ματς απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Μάλιστα τον Φλεβάρη του 2012 συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα και μάλιστα σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Εθνική του Μάλι, απέναντι στην Μποτσουάνα, στην νίκη με 2-1. Εδώ το βίντεο με το γκολ του : 
 
Την φετινή σεζόν στην Φράιμπουργκ, στο πρώτο μισό της Bundesliga, έπαιξε σε μόλις 2 αγώνες, μην καταφέρνοντας να μπει στα πλάνα του προπονητή του. Έτσι τον περασμένο Γενάρη δόθηκε δανεικός στην Κινεζική Γουχάν Ζάλ έως το τέλος της χρονιάς, χωρίς οψιόν αγοράς, καθώς οι άνθρωποι της Γερμανικής ομάδας πιστεύουν στις δυνατότητες του, ελπίζοντας να ξαναβρεί την φόρμα του στην Κίνα, παίρνοντας περισσότερα ματς στα πόδια του.  
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.