Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Pierikos.info : Ο Γιάννης και ο Γιώργος: Η συνάντηση δύο διαφορετικών γενεών φιλάθλων του Πιερικού!


Ο Γιώργος κοντεύει τα πενήντα. Ο Γιάννης διανύει την ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας. Έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί σε διαφορετικές καταστάσεις και εποχές. Τους ενώνει όμως κάτι πολύ δυνατό, ο Πιερικός. Η φλόγα για την ομάδα έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην καρδιά και των δύο και η λέξη Πιερικός συντροφεύει καθημερινά τη ζωή τους.

Οι δύο φίλαθλοι του Πιερικού συναντιούνται καθημερινά στα αθλητικά φόρουμ και ανταλλάσσουν απόψεις γύρω από την επικαιρότητα.

Πρόσφατα και με αφορμή την ήττα του Πιερικού στην Επανομή διαφώνησαν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, λειτουργεί και συμπεριφέρεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Μέσα από την διάσταση των απόψεων τους η οικογένεια του Πιερικού μπορεί να καυχιέται ότι ακόμη και σ 'αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες στιγμές για την κοινωνία και το ποδόσφαιρο μας υπάρχει αγάπη, υπάρχει θέση και άποψη για την ομάδα της Κατερίνης.

Ο Γιάννης μη έχοντας μια ζωντανή παράσταση από την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος δικαιολογημένα δεν έχει τις απαιτήσεις και τα οράματα του Γιώργου. Αυτό όμως το νεαρό παιδί τολμά να υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα τον Πιερικό, τολμά να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και δεν ακολουθεί την εύκολη επιλογή του οπαδού μιας υποτιθέμενης «μεγάλης» ομάδας. Ο Γιάννης ανήκει στους ηρωικούς πιστούς φίλους του Πιερικού που χωρίς να γεύονται μεγάλες χαρές, δηλώνουν με περηφάνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Ο Γιώργος όμως έχει απαιτήσεις. Έχει μάθει από την ομάδα του, αν όχι να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί την πρωτιά, να παλεύει για την νίκη. Έχει δει να αγωνίζονται με τα χρώματα του Πιερικού διεθνείς, καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές. Δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα και τη στασιμότητα. Ο Πιερικός του 60, του 70 και του 80 δεν λησμονείται εύκολα.

Ο Γιώργος και ο Γιάννης αγαπούν υπερβολικά τον Πιερικό και ο καθένας έχει το δίκιο του. Υπάρχουν κι άλλοι φίλοι του Πιερικού που έχουν ανάλογες ανησυχίες και σκέψεις με αυτούς. Υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν και άλλοι που διαφωνούν. Μέσα από το συνταίριασμα των γενεών, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, μέσα από την διαφορετική άποψη και θέση ο Πιερικός παραμένει ζωντανός.
Όσοι βρίσκονται στο τιμόνι του μεγάλου σωματείου της Κατερίνης έχουν, ιστορικά, τεράστιες ευθύνες για το παρόν και το μέλλον του.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.