Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Pierikos.info : Προσωπικό Πιερικό ημερολόγιο (Β΄ Μέρος)


Διαβάζοντας τη χθεσινή δημοσίευση του Στέλιου ήμουν 100% σίγουρος τόσο ότι και η δική μου μάνα είχε κρατήσει παρόμοιο αρχείο όσο και ότι όλο και κάτι θα έβρισκα σχετικό με τον Πιερικό. Όντως είχα δίκαιο. Εκεί που σκάλιζα λοιπόν τα ''σκέφτομαι και γράφω'' του Δημοτικού, έπεσα σε ένα μελανόλευκο θέμα. Με συγκίνηση διάβασα τον εαυτό μου το 1993 να περιγράφει μία φάση του αγώνα Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0 (1992) με ύφος ραδιοφωνικού ανταποκριτή της ΕΡΑΣΠΟΡ! Μολονότι αυτός ο αγώνας δεν ήταν ο πρώτος μου στο γήπεδο ωστόσο ήταν ένα πολύ σημαντικό βίωμα και πιθανότατα είναι το ματς που έβαλε τον Πιερικό μια για πάντα στην καρδιά μου.

Ανατρέχοντας στο αρχείο του ΣΦΙΠ διαπίστωσα ότι 3 μέρες πριν γράψω την έκθεση είχαμε χάσει 1-2 από τον ΠΑΟΚ στην Κατερίνη και ήμασταν τελευταίοι στη βαθμολογία. Από ότι φαίνεται μάλλον η καζούρα από τους συμμαθητές για την ήττα και η προσπάθεια να πάρω κουράγιο από κάπου για την δύσκολή μας θέση με οδήγησε στο να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο "σωτήριο" αγώνα της περασμένης χρονιάς.

Η έκθεση που ακολουθεί αποτυπώνει εμμέσως τα συναισθήματα ενός 9χρονου παιδιού. Ίσως να μην την δημοσίευα αν δεν διάβαζα τον Στέλιο. Δεν είναι κάποιο ιστορικό ντοκουμέντο, ακόμα και η φάση που περιγράφω ισορροπεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Το κάνω όμως γιατί πιστεύω ότι ο Πιερικός (ίσως να συμβαίνει με όλες τις ομάδες) δεν είναι απλώς αποτελέσματα, νίκες και ήττες, είναι κάτι παραπάνω. Ο Πιερικός είναι το σύνολο των συναισθημάτων που έχει προκαλέσει σε όλους τους φίλους του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και όπως εγώ πήρα αφορμή από το ποστ του Στέλιου, ίσως με τη σειρά μου παρακινήσω κάποιον άλλον να μοιραστεί μαζί μας κάποια προσωπική πιερική ανάμνηση!


03.02.93

Σκέφτομαι και γράφω μια φάση από έναν αθλητικό αγώνα.

Ο αγώνας είναι ανάμεσα στις ομάδες Πιερικού-Δόξα Δράμας για το πρωτάθλημα του 1992.

Τρία λεπτά πριν το τέλος κυρίες και κύριοι και η ομάδα του Πιερικού είναι μπροστά με τον Πάτε, που δίνει στον Αμανατίδη από πλάγια, κάνει το σουτ, μόλις άουτ. Το παιχνίδι τελειώνει και όλα λένε πως το παιχνίδι θα βγει 0-0. Γεωργιάδης κόβεται από τον Μπέκα, στην αντεπίθεση ο Πιερικός με τον Μπέκα, αλλάζει παιχνίδι από αριστερά για τον Ραγκέλοβιτς, επιχειρεί το σουτ και ... είναι γκολ! καθώς ο Λογαράς δεν μπόρεσε να πιάσει την μπάλα. Στη σέντρα η Δόξα (με τον) Νικότιεβιτς ... και το σφύριγμα από τον διαιτητή. Εκεί που η ομάδα της Κατερίνης θα έμπλεκε σε περιπέτειες με τον υποβιβασμό, τελικά κερδίζει με 1-0 την Δόξα Δράμας. Από (εμάς) και τους συνεργάτες μας, καλό σας απόγευμα.

Αντώνης Μπάσδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.