Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη με τον παίχτη Volley του Πιερικού, Γιώργο Αλεξίου

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Pierikos24 Blog

Με τον ακραίο του πετοσφαιρικού Πιερικού, Γιώργο Αλεξίου, είχε την χαρά να συνομιλήσει αυτή την εβδομάδα το Pierikos24 Blog. Τον ρωτήσαμε για την πορεία της ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία όπου συμμετέχει φέτος ο Πιερικός αλλά και για διάφορα άλλα. Ας δούμε τι μας είπε :

P24: Πόσα χρόνια είσαι παίχτης του Πιερικού, ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου στον Πιερικό και πως βλέπεις το μέλλον σου στην ομάδα;

Γ.Α.: Είμαι στον Πιερικό από την πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκε το τμήμα του βόλεϊ, δηλαδή από το 2007. Αναμφίβολα, η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου είναι όταν εξασφαλίσαμε πέρυσι την ιστορική άνοδο στην Α2 κατηγορία της χώρας. Όσο για το προσωπικό μου μέλλον, κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα της ομάδας που στήριξα σε εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές.

P24: Ο Πιερικός τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε και τελικά πέρσι κατάφερε να ανέβει (για 1η φορά στην σύντομη ιστορία του ως τμήμα του ερασιτέχνη) στην Α2. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από αυτό το πρωτάθλημα και πόσο δύσκολο είναι;

Γ.Α.: Μπορεί η Α2 -με την διάσπασή της σε 3 ομίλους- να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, δεν παύει, όμως, να είναι μια κατηγορία υψηλού επιπέδου με δυνατές ομάδες. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, καθώς πρώτη φορά αγωνιζόμαστε σε αυτό το επίπεδο.

P24: Το Καλοκαίρι έφυγαν από την ομάδα αρκετοί παλιοί έμπειροι παίχτες, τα κενά των οποίων κάλυψαν νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες. Πιστεύεις ότι αυτή η λύση ήταν μονόδρομος με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής;

Γ.Α.: Έτσι ακριβώς είναι. Εδώ στράφηκαν στις ακαδημίες τους οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδος, πόσο μάλλον μια επαρχιακή ομάδα, όπως είναι ο Πιερικός, η οποία δεν έχει αντίστοιχη στήριξη από δυνατούς -οικονομικά- παράγοντες.

P24: Ποιες είναι οι αιτίες της φετινής κακής πορείας της ομάδας, η οποία ακόμη ψάχνει τον 1ο της βαθμό; Θα μπορούσε ο Πιερικός να αποφύγει τον υποβιβασμό φέτος;

Γ.Α.: Η απάντηση εδώ σχετίζεται άμεσα με την αμέσως προηγούμενη. Οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες δεν επέτρεψαν στο να παραμείνουν το καλοκαίρι μερικοί έμπειροι παίκτες που μπορούσαν να βοηθήσουν, όπως και να προστεθούν με μεταγραφή μερικές ποιοτικές επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις που είχε ανάγκη η ομάδα. Ως αποτέλεσμα, σε σημαντικά σημεία κρίσιμων αγώνων οι φιλότιμοι νεαροί παίκτες δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία κι έτσι χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί που θα επέτρεπαν στο να κυνηγήσει η ομάδα τη σωτηρία της. Υπάρχει, βέβαια, και η κατάφωρη διαιτητική αδικία στον "τελικό" με τη ΧΑΝΘ στην Κατερίνη, που δύσκολα μπορείς να την ξεχάσεις.

P24: Ο κόσμος της ομάδας βρίσκεται δίπλα σας φέτος και γενικά βρίσκεται κοντά στο άθλημα; Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Πιερικού;

Γ.Α.: Είναι κοντά μας ο κόσμος, αλλά δυστυχώς μόνο αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα. Η αλήθεια είναι ότι ο υπόλοιπος κόσμος έμεινε μακριά από το γήπεδο. Σίγουρα το γεγονός ότι το βόλεϊ δεν είναι τόσο «εμπορικό» όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά και η μέτρια αγωνιστική πορεία της ομάδος έπαιξαν το ρόλο τους. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να έρθουν πιο μαζικά για τα νέα παιδιά που χρειάζονται στήριξη, αλλά και για το γεγονός ότι δύσκολα θα βρίσκεται συχνά μια ομάδα της Κατερίνης στην Α2 κατηγορία.

P24: Ποια είναι η άποψή σου για το προπονητικό team, τους συμπαίκτες σου και την όποια διοίκηση του τμήματος βόλεϊ;

Γ.Α.: Για τους συμπαίκτες μου μόνο καλά λόγια έχω να πω. Σχεδόν όλοι τους (μαζί κι εγώ), αγωνιζόμαστε πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ και το κλίμα μεταξύ μας είναι άψογο. Ο προπονητής Κώστας Σαρρής έχει τεράστια εμπειρία στον χώρο του αθλήματος. Βρίσκεται στον Πιερικό από την πρώτη σεζόν που ιδρύθηκε το τμήμα βόλεϊ. Βέβαια, κοουτσάρει κι αυτός πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Ζούμε όλοι μαζί μια πρωτόγνωρη εμπειρία!

P24: Μπορεί το βόλεϊ του Πιερικού να αποκτήσει μελλοντικά ένα πιο οργανωμένο και επαγγελματικό πλάνο που θα κρατήσει την ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες (Α1-Α2); Τί χρειάζεται για αυτό;

Γ.Α.: Η Κατερίνη ανέκαθεν έβγαζε μεγάλα ταλέντα στο άθλημά μας. Υπάρχει, δηλαδή, η βάση για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού βόλεϊ. Χρειάζεται, όμως, οργάνωση και συγκεκριμένο πλάνο. Να ασχοληθούν ακόμη περισσότερα άτομα με το τμήμα σε διαφορετικές θέσεις και φυσικά να υπάρξει ένας δυνατός -οικονομικά- παράγοντας που θα παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις. Πιστεύω ότι συσπειρωμένο το Κατερινιώτικο βόλεϊ μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα.

P24: Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο!

Γ.Α.: Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.