Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"Κρεμάει τα παπούτσια του" ο Κ. Αποστολίδης, σε ηλικία 36 ετών

Υποστολή σημαίας . Ο αρχηγός της ομάδας της Κατερίνης με συνέντευξη - απολογισμό ανακοινώνει την απόφασή του για οριστική απόσυρση στα 36 από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο .

Το πλήρωμα του χρόνου για να ... κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ήρθε για τον Κώστα Αποστολίδη , στον ... αγαπημένο του Πιερικό , στην ηλικία των 36 ετών ( είχε γενέθλια την Τρίτη ) . Τη δεδομένη χρονική στιγμή , θεωρώντας ότι είναι το κατάλληλο τάιμινγκ να πει « αντίο » με ψηλά το κεφάλι . Μετά από 19 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας ( ξεκίνησε το 1995 στην ΑΕ Αμπελοκήπων ) χαρές , ανόδους , διακρίσεις και φιλίες . Ο Αποστολίδης ήταν από τις « σημαίες » του Πιερικού , μαζί με τον Ηλία Μανίκα , αφού δεν ήταν Κατερινιώτης αλλά ... έγινε στην πορεία , όχι μόνο λόγω της συζύγου του .

Στους μελανόλευκους ο έμπειρος Θεσσαλονικιός αμυντικός χαφ , που έπαιζε και στόπερ , αγωνίστηκε σε δυο θητείες και συνολικά τρεισήμισι χρόνια . Τα ... καλοχτυπημένα φάουλ του ( άλλοτε με τεχνική « μπανάνα » και άλλοτε ευθύβολα και δυνατά , ως συνήθως ) θα μείνουν αξέχαστα στο κοινό των ομάδων που υπηρέτησε .

Ο Κώστας Αποστολίδης , που θα αναζητήσει στο εξής άλλες επαγγελματικές ενασχολήσεις και πιθανότατα θα συνεχίσει ερασιτεχνικά στο τοπικό Πιερίας , στην πολυετή καριέρα του αγωνίστηκε κατά σειρά σε Αμπελόκηπους , Άρη , Απόλλωνα Κρύας Βρύσης , Αιγάλεω , Νάουσα , Απόλλωνα Καλαμαριάς , Κοζάνη , Παναχαϊκή , Τρίκαλα , Αχαϊκή , Πολύκαστρο , ΠΑΟΔ , Αναγέννηση Επανομής , Καλλονή , Αιολικό , Αιγινιακό και εσχάτως Πιερικό ( δυο θητείες , όπως συνέβη και στον Άρη ) .

Ο Αποστολίδης επέλεξε το dokari.gr για τη συνέντευξη - ταμείο της πολυετούς επαγγελματικής καριέρας του ...

« Χόμπι η μπάλα , ανοιχτή πόρτα εδώ »
« Η αλήθεια είναι ότι δέχομαι πιέσεις για να συνεχίσω , από το τεχνικό τιμ , τη διοίκηση και φιλάθλους του Πιερικού . Δεν είναι εύκολη απόφαση , αλλά την πήρα και θα την τηρήσω . Θα μπορούσα να παίξω 2-3 χρόνια ακόμα επαγγελματικό ποδόσφαιρο , σε υψηλό επίπεδο . Νιώθω ακμαίος , δε σταματάω γι ' αυτό . Απλά θεωρώ ότι είναι ο σωστός χρόνος , να φύγω με ψηλά το κεφάλι . Θα παίξω τοπικά στην Πιερία και θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα . Σε προσωπικό επίπεδο πήγα καλά φέτος , ο Πιερικός σώθηκε , γλίτωσε τα χειρότερα , αν και θα ήθελα να σταματήσω με άνοδο , όπως όταν είχα πρωτοέρθει την πρώτη φορά . Ξεκινήσαμε με βλέψεις για τετράδα στην αρχή και μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα φέτος . Από την ομάδα μου είπαν ότι η πόρτα μένει ανοιχτή για το μέλλον και δεν αποκλείω να επιστρέψω κάποτε σε άλλο πόστο . Αυτό με τιμά και κάποια στιγμή δεν αποκλείεται , αφού θα συνεχίσω να διαμένω στην Κατερίνη . Αλλά τώρα δε με απασχολεί . Δε θέλω να ασχοληθώ τώρα ούτε με ακαδημίες , ούτε με προπονητική , ούτε με κάτι άλλο . Η μπάλα θα είναι πια για μένα χόμπι » ανέφερε αρχικά ο Αποστολίδης .

" Με σημάδεψε ο Πιερικός "
Για να συνεχίσει : « Ο Πιερικός είναι το σπίτι μου . Δεν ήμουν Κατερινιώτης αλλά ... έγινα ! Ένιωθα πάντα πολύτιμος σε αυτή την ομάδα . Με εμπιστεύτηκε και προσπάθησα να το ανταποδώσω . Δέθηκα περισσότερο με αυτή την ομάδα , θεωρώ ότι είναι πια η ομάδα της καρδιάς μου και ότι με σημάδεψε . Γενικά αυτά τα 19 χρόνια κρατάω κυρίως τις χαρές . Παντού βέβαια προσπάθησα για το καλύτερο και να αφήσω το στίγμα μου . Έκανα όσα μπορούσα , δε νιώθω αδικημένος στο τελικό ταμείο για όσα πέτυχα , ούτε είμαι αχάριστος . Ο απολογισμός είναι θετικός . Θα θυμάμαι τους φίλους που έκανα , κάποιες ανόδους που είχα με Πιερικό , Άρη , Επανομή , Καλλονή και Αιγάλεω , την πρώτη μου συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα με τον Άρη και ένα Κύπελλο ΕΠΣΜ με τον ΠΑΟΔ . Θετικό για εμένα είναι ότι δεν θυμάμαι κάποιο πολύ σοβαρό τραυματισμό . Όσο για τα γκολ μου , θυμάμαι έντονα ένα κρίσιμο , στη Γ Εθνική με τον Πιερικό , όταν πήραμε την άνοδο με προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα . Ήταν στην Άρτα με την Αναγέννηση , με ανάποδο ψαλίδι . Κερδίσαμε 3-2 και στεφθήκαμε πρωταθλητές . Θετικές αναμνήσεις έχω και από την Παναχαϊκή , παρότι έπαιξα λίγο . Είναι ιστορική ομάδα και εκεί είχε αγωνιστεί και ο πατέρας μου » .

Αντίπαλοι που τον δυσκόλεψαν
Όσο για τους πιο δύσκολους επιθετικούς που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια ?
 « Σίγουρα αρκετοί ήταν . Θα θυμάμαι κυρίως το ματς Άρης - Παναθηναϊκός στο Χαριλάου το 1997 με προπονητή τον Γιώργο Φοιρό . Ντεμπούτο μου στην Α Εθνική στα βαθιά , με αντιπάλους επιθετικούς τους Βαζέχα και Αλεξούδη . Ήταν πολύτιμη εμπειρία ."

Ο ... κολλητός Δεμιρτζόγλου
Σε ερώτηση για τον καλύτερο φίλο που έκανε στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια , ο Αποστολίδης ήταν ξεκάθαρος : « Έκανα πολλούς , αλλά αν ξεχώριζα έναν θα ήταν ο Σάκης Δεμιρτζόγλου . Παίξαμε μαζί σε Πιερικό , Επανομή και Απόλλωνα Καλαμαριάς και « δέσαμε » . Ο Σάκης έφτασε 40 , έχει σταματήσει εδώ και δυο χρόνια επαγγελματικά και τώρα θα έρθω και εγώ στη θέση του ..." ( σ.σ. γέλια ) .

« Ευχαριστώ » και οι ξεχωριστοί προπονητές
Αναφορικά για τους ανθρώπους που θέλει να ευχαριστήσει , αλλά και τους προπονητές που επιθυμεί να μνημονεύσει , ο Κώστας Αποστολίδης δήλωσε : « Πραγματικά είναι πολλοί και δε θέλω να αδικήσω κανέναν . Τους ευχαριστώ όλους και απ ' όλους πήρα κάτι θετικό , περισσότερο ή λιγότερο . Ξεχωριστή μνεία θέλω να κάνω στον παλαίμαχο του Άρη , τον Κώστα Δράμπη . Αναδείχθηκα στην ακαδημία του στα Χελιδόνια και πήρα ποδοσφαιρική παιδεία . Μετά τους Φοιρό και Κούη , που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στον Άρη . Παραγοντικά , με βοήθησε πολύ ο Διονύσης Ψωμιάδης . Βέβαια , επ ' ευκαιρία ευχαριστώ όλες τις διοικήσεις , τους συμπαίκτες , αλλά και τους φιλάθλους . Φεύγω γεμάτος από το χώρο " .

« Μεγάλο μερίδιο ο Καμπερίδης »
Όσο για τη ... σούμα της φετινής αγχωτικής χρονιάς για τον Πιερικό : « Προσωπικά δεν ανησύχησα για υποβιβασμό , ούτε μετά την ήττα στην Καβάλα . Προσωρινά απλώς υπήρξε κατήφεια και μεγάλη απογοήτευση . Βοήθησε πολύ η έλευση του Γιώργου Καμπερίδη , όχι μόνο ψυχολογικά , μαζί με το γυμναστή Αλέκο Κούρτογλου . Συμμάζεψε την ομάδα , της έδωσε αγωνιστική ταυτότητα , πήραμε πολύτιμες νίκες , όπως με Ζάκυνθο , Βατανιακό , Γιαννιτσά και Δόξα Δράμας . Αν και δε ... μου πέφτει λόγος , εύχομαι να συνεχίσει το έργο του στον Πιερικό και να παραμείνει . Ο Πιερικός πρέπει να έχει συνέχεια , ανέδειξε ταλέντα , πρέπει να το κάνει και του χρόνου . Είναι μονόδρομος , όχι λόγω οικονομικής κρίσης . Πρέπει να γίνεται και από επιλογή , συνειδητά . Γι ' αυτό ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάζει την προσπάθεια , για τους παίκτες της Πιερίας , ένας λόγος παραπάνω . Σε νεαρά παιδιά βασίστηκε εν πολλοίς και φέτος ο Πιερικός , που μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα . Ανήκει ψηλότερα , στη Σούπερ Λίγκα , βάσει και των παικτών που έχει αναδείξει . Γενικά πάντως βλέπουμε πτώση και κάμψη σε παραδοσιακές επαρχιακές ομάδες , που φθίνουν και οδηγούνται σε μαρασμό και το ναδίρ . Ο Πιερικός έχει υποχρέωση να κρατά ψηλά τη σημαία , άσχετα από πρόσωπα και δυσκολίες " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.