Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σ.Φ.Ι.Π.: Η πληγωμένη υπερηφάνεια των φιλάθλων


Όταν για δεκαετίες παραμένεις πιστός φίλος μιας από τις ενδοξότερες επαρχιακές ομάδες της Ελλάδας, όταν είδες φοβερή μπάλα στο παρελθόν, όταν έμαθες ότι ο Πιερικός είναι φύσει επιθετική ομάδα, όταν αντέχεις ακόμη και στην ερασιτεχνική κατηγορία, όταν διψάς για μια διάκριση, όταν νοσταλγείς μια σπουδαία εμφάνιση των ποδοσφαιριστών, τέτοια που να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον κάτι μικρό από τους γίγαντες παρελθόντος του, όταν περιμένεις έναν αγώνα για να αισθανθείς περήφανος και η ομάδα σου σε πικραίνει, τότε τα παράπονα που απορρέουν από την καρδιά, από την αγάπη γι 'αυτόν τον τεράστιο σύλλογο , είναι πέρα ​​για πέρα ​​δικαιολογημένα.

Ο Πιερικός στις 27 Μαρτίου του 2013 έδινε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας και βαρύτητας, τουλάχιστον για τους ηρωικούς, ηρωικότατους φιλάθλους του. Προφανώς η κρισιμότητα του αγώνα δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους πρωταγωνιστές, που πολύ πιθανόν να αγνοούν το παρελθόν του συλλόγου, να μην έχουν αντιληφθεί σε ποια ομάδα ηγούνται και αγωνίζονται, να μην έχουν ενημερωθεί καν με ποιό τρόπο η ομάδα υποβιβάστηκε το 1993 στην Β Εθνική .

Παραθέτουμε τα σχόλια παραδοσιακών φιλάθλων του Πιερικού και μελών του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού με αφορμή την ήττα και κυρίως την εμφάνιση της ομάδας στον αγώνα με τον Ηρακλή:

Κυριάκος Κ:. «Μετρηθήκαμε χθες με τον Ηρακλή και βρεθήκαμε λειψοί. Είχαμε καιρό να δούμε κόσμο στην κερκίδα, ανάμεσα τους και ο Ατματζίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ηρακλή αλλά και καρδιακός φίλος του Πιερικού που σ 'αυτό το παιχνίδι τουλάχιστον δεν θα έφευγε με πικρία σε όποιο αποτέλεσμα. Μετρηθήκαμε χθες και ήμασταν λειψοί στον τεχνικό κομμάτι, στο αγωνιστικό, στο ψυχολογικό, στους φίρμα τους παίκτες, στους νέους, στους γηγενείς, ήμασταν λειψοί από ΠΙΕΡΙΚΟ συναίσθημα. Αν ήρθαν 2000 παγωμένοι φίλαθλοι περίμεναν από τους παίκτες να δουν αυτό που όταν δεν έχεις να παρατάξεις ποδοσφαιρική ποιότητα, να βγάλεις το πάθος για την ομάδα σου, για τον κόσμο, για την φανέλα, αν πιστεύεις σ αυτά .... ».

Στέλιος Κ:. «Αν υπάρχει ένα υγιές κομμάτι στην οικογένεια του Πιερικού, αυτό είναι οι φίλαθλοί του. Οι υπόλοιποι-εκτός φιλάθλων-πρέπει να ψαχτείτε για πιθανή αρρώστια ... Εκτός κι αν το σπάσιμο ενός ακόμα αρνητικού ρεκόρ το θεωρείτε φυσιολογικό ... ».

Κώστας Α:. «Ένα παιχνίδι έπρεπε να κερδίσουν φέτος τα αστέρια μας, για μας και την ιστορία του Συλλόγου και το έχασαν! Και εμείς πρέπει να το καταπιούμε και να είμαστε όπως πάντα εκεί. Από χθες είμαι έξω φρενών και δεν μπορώ να ηρεμήσω. "

Κώστας Σ:. «Είμαι τόσο στεναχωρημένος που δεν έχω κουράγιο να γράψω κάτι και φοβάμαι μην γράψω πράγματα που δεν πρέπει και μετά το μετανιώσω».

Γιάννης Τ:. «Αν γράψουμε όπως ξέρουμε θα ειρωνευτούν τον ρομαντισμό μας, αν πούμε την αλήθεια θα μας χαρακτηρίσουν εχθρούς. Ξέρω ότι μας κοροϊδεύουν ακόμη και για τα σχόλια μας. Πάθος για την ομάδα, για τον κόσμο, για την φανέλα, γράφει ο Κυριάκος. Λέξεις άγνωστες για τον ψυχρό και στυγνό "επαγγελματία", παράγοντα και ποδοσφαιριστή. Κρίμα για τον ΠΙΕΡΙΚΟ ».

Βασίλης: «Το μόνο παρήγορο που βλέπω είναι οι απόψεις εδω μέσα! προφανώς και έγινε η ομάδα ένα κοτέτσι με κότες! εμείς το καταλάβαμε από καιρό, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Το οτι θα παίζουνε μόνοι τους σε λίγο, δεν τους ενδιαφέρει. Από το 70 που ερχόμουν παιδί στο ξερό, μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχαμε τέτοια ομάδα ξεφτιλα χωρίς όραμα και χωρίς ελπίδα. Ακόμη και όταν πέφταμε κατηγορία είχαμε αξιοπρέπεια. Τώρα δεν έχουμε ούτε ντροπή για να κρατάμε τα προσχήματα! καληνύχτα σε όλους! ».

Θάνος Γ:. «Απόλυτα δικαιολογημένη η οργή όλων. Αυτό που είδαμε χθες σίγουρα δεν ήταν η ομάδα που βλέπαμε στα τελευταία παιχνίδια. Ομάδα απροετοίμαστη περισσότερο από ψυχολογικής πλευράς. Δεν έπιασε το ένστικτο του Κατερινιώτη που ήθελε τέλος πάντων μια καλή απόδοση με τη συγκεκριμένη ομάδα κι ας χάναμε στο κάτω κάτω. Όχι όμως με αυτόν τον τρόπο. Μεγάλο μερίδιο της ήττας έχουν οι πρωτοκλασάτοι οι οποίοι ήταν η σκιά του εαυτού τους. Ο κόουτς έχει κι αυτός μερίδιο γιατί άφησε μέσα όλο τον αγώνα τον αρνητικότατο Ντάνι. Από την άλλη οι Πόντιοι φαίνεται ήθελαν περισσότερο τον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει κανένα στόχο. Όταν συμβαίνει αυτό τότε αυτός που κυνηγάει το τρίποντο βρίσκει τον τρόπο να το πετύχει ».

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει ΜΕΓΑΛΟΣ στη συνείδηση ​​των αγνών φιλάθλων του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
Αγαπάς τον Πιερικό, Αγαπάς την Ιστορία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.