Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Pierikos.info : Τάκης Πανταζής: "Είμαι Πιερικός από την ημέρα ίδρυσης του συλλόγου!"



Στην ιστορία του Πιερικού υπάρχουν πολλοί πιστοί, παραδοσιακοί φίλαθλοι που έχουν αφήσει τα δικά τους αποτυπώματα σε όποιο γήπεδο αγωνίζεται ο σύλλογος της Κατερίνης.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ιστορικές φυσιογνωμίες φίλων του Πιερικού είναι και ο Τάκης Πανταζής, μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού. Χρόνια τώρα μαζί με τους 15-20 καλούς του φίλους δίνει το δικό του χρώμα και στίγμα στον Πιερικό με ένα ιδιαίτερο τρόπο που τον κάνει να ξεχωρίζει στην κερκίδα.

Από μια συνάντηση μας με τον Τάκη Πανταζή παραθέτουμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα σημεία:

Σ.Φ.Ι.Π.: Κύριε Τάκη πόσα χρόνια είσαι φίλαθλος του Πιερικού;
Τάκης Πανταζής: Από την ημέρα της ίδρυσης της ομάδας είμαι Πιερικός. Πριν τη συγχώνευση του Μέγα Αλέξανδρου και του Ολύμπου για πολλά χρόνια ήμουν φίλαθλος του Ολύμπου Κατερίνης.

Σ.Φ.Ι.Π.: Ως φίλαθλος του Ολύμπου πως δέχτηκες τη συνένωση με τον Μέγα Αλέξανδρο;
Τάκης Πανταζής: Όλοι καταλαβαίναμε πως θα γινόταν με την ένωση μια μεγάλη ομάδα, όπως και έγινε, γιατί υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες εκείνη την εποχή.

Σ.Φ.Ι.Π.: Ποιες είναι οι πιο σημαντικές και έντονες στιγμές που έζησες με τον Πιερικό;
Τάκης Πανταζής: Θυμάμαι πολύ έντονα το μπαράζ για το πρωτάθλημα ΚΔ-ΒΔ Μακεδονίας με τον Ολυμπιακό Κοζάνης όπου κερδίσαμε με 1-0. Στο γήπεδο Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε πολλοί Κατερινιώτες και ζήσαμε αξέχαστες στιγμές. Δεν ξεχνώ και τον προημιτελικό κυπέλλου με την Νίκη Βόλου το 1963, όπου πετύχαμε μια σπουδαία πρόκριση.

Σ.Φ.Ι.Π.: Πολλοί σε θυμούνται να προσφέρεις και τις υπηρεσίες σου μέσα στο γήπεδο.
Τάκης Πανταζής: Ως υπάλληλος του Δήμου για 28 χρόνια, στον τομέα της καθαριότητας, στην μπάντα του Δήμου (κρουστά), είχα και χρέη τραυματιοφορέα για ένα διάστημα στους αγώνες του Πιερικού.

Σ.Φ.Ι.Π.: Ήσουν αξέχαστο δίδυμο με τον Δήμο.
Τάκης Πανταζής: Ο Δήμος Κιζιρίδης πρόσφερε κι αυτός της υπηρεσίες του στο γήπεδο, αλλά τώρα έχει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Σ.Φ.Ι.Π.: Να του ευχηθούμε περαστικά. Οι φίλαθλοι πάντως σας πείραζαν συχνά από την κερκίδα.
Τάκης Πανταζής: Έτσι είναι. Εμένα μου πρότεινε ο Σύνδεσμος των φιλάθλων να ντυθώ στα χρώματα του Πιερικού και να ξεσηκώνω τον κόσμο σε κάθε παιχνίδι, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Σ.Φ.Ι.Π.: Κάτι σαν μασκότ δηλαδή;
Τάκης Πανταζής: Κάτι τέτοιο.

Σ.Φ.Ι.Π.: Τι είναι ο Πιερικός για σένα;
Τάκης Πανταζής: Τον Πιερικό τον αγαπώ πάρα πολύ. Έχω κάνει πάρα πολλές εκδρομές. Ο Πιερικός είναι η ζωή μου.

Σ.Φ.Ι.Π.: Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Πιερικού, στους φίλους σου Κατερινιώτες;
Τάκης Πανταζής: Όποιος αγαπάει τον Πιερικό να στηρίξει τη νέα διοίκηση και να αγοράσει όχι ένα, αλλά δύο εισιτήρια διαρκείας.

Τάκη Πανταζή σε ευχαριστούμε θερμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.