Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Ιορδανίδης: "Ταβάνι της ομάδας η εφτάδα!"



Για τη θετική «στροφή» και ... αύρα των τελευταίων αγωνιστικών (εφτά πόντοι σε τρία ματς), τη δύσκολη συνέχεια και την καταλυτική έλευση του τεχνικού συμβούλου Γιώργου Φοιρού μίλησε στη mikriliga.com ο νεοαποκτηθείς στόπερ του Πιερικού, Νίκος Ιορδανίδης.

Μια από τις φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι αναμφίβολα ο Πιερικός. Η ομάδα της Κατερίνης μετά την έλευση του τεχνικού συμβούλου Γιώργου Φοιρού έχει να επιδείξει τα τρίποντα με Εθνικό Γαζώρου και Θρασύβουλο και ενδιάμεσα την ισοπαλία στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, που κάλλιστα μπορούσε να είναι και διπλό. Αυτές οι εμφανίσεις και η συγκομιδή των εφτά πόντων, αποτελούν μαξιλάρι ... εξασφάλισης για ένα καλύτερο «αύριο» για τους μελανόλευκους, διώχνοντας την πίεση για το υπόλοιπο της σεζόν.


Ουσιαστικά η ομάδα της Πιερίας έχει «κλειδώσει» τη σωτηρία και πλέον θα κυνηγήσει το καλύτερο στα δυο επόμενα δύσκολα ματς, με Νίκη Βόλου και Εργοτέλη, αμφότερα εκτός έδρας, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και το ρεπό του δεύτερου γύρου.

Ένας από τους λόγους της ανάκαμψης, πλην της έλευσης Φοιρού, είναι η παρουσία των νεοαποκτηθέντων, όπως οι Μανίκας, Αποστολίδης, Μπελόσεβιτς, Ιορδανίδης και Πολίτης. Ένας από αυτούς, ο 25χρονος στόπερ, Νίκος Ιορδανίδης, που «έδεσε» αρμονικά με τον Σέρβο Μπόγιαν Ντόικιτς στα μετόπισθεν, καλύπτοντας το κενό του Χρήστου Καρτσαμπά, μίλησε στη mikriliga.com, τονίζοντας αρχικά:

«Πήραμε μια σημαντική νίκη με τον Θρασύβουλο, πετυχαίνοντας γκολ σε καθοριστικό χρονικό σημείο, στις αρχές του δευτέρου μέρους. Είχαμε ευκαιρίες και για άλλο τέρμα στη συνέχεια, αλλά αυτό δεν ήρθε. Το σημαντικό είναι ότι ο Πιερικός πήρε το τρίποντο και συνεχίζουμε. Πλέον, μας περιμένουν δυο παιχνίδια εκτός έδρας με δύσκολους αντιπάλους και ενδιάμεσα το ρεπό μας. Πάμε χωρίς άγχος για να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε και να αποκομίσουμε βαθμούς. Και στις δυο εξόδους, με Νίκη Βόλου και Εργοτέλη, θα επιδιώξουμε κάτι θετικό. Πρέπει να κάνουμε αναφορά επίσης στην παρουσία του τεχνικού συμβούλου μας, κ. Γιώργου Φοιρού. Είναι πολύ έμπειρος και καλός προπονητής και βοήθησε ο ερχομός του. Ξέρει τι ζητάει από τον κάθε παίκτη και μετά από αυτά τα αποτελέσματα άλλαξε η διάθεσή μας. Ανέβηκε η ψυχολογία μας, αυτό είναι το σημαντικότερο και φαίνεται μέσα στο γήπεδο ».

«Γιατί όχι και εφτάδα»

Συνεχίζοντας ο Ιορδανίδης, που παλιότερα έπαιξε ακόμα σε Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αετό Σκύδρας και μέχρι πρότινος Νάουσα, συμπλήρωσε: «Η ομάδα ουσιαστικά έχει ήδη εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Αλλά δεν μπορεί να μην έχει άλλο στόχο για 18 αγωνιστικές, δεν γίνεται να ... παραιτηθούμε από διεκδικήσεις τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά! Βλέπουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και άρα γιατί όχι να παλέψουμε για μια θέση στην πρώτη εφτάδα! Δεν είναι πρώτο μέλημα και αυτοσκοπός, αλλά δε θα πούμε και όχι. Ο Πιερικός είναι κρίμα να βρίσκεται χαμηλά, δεν είναι καμιά μικρή ομάδα! Όλοι οι παίκτες του Πιερικού, παλιοί και νέοι, προσπαθούμε για το καλύτερο. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε αποτελέσματα. Αν πάει καλά η ομάδα, θα πηγαίνουν και οι μονάδες μεμονωμένα ».

Το παρατσούκλι «Αλνταΐρ»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ιορδανίδης «κουβαλά» το προσωνύμιο Αλνταϊρ εδώ και χρόνια, από τότε που έπαιζε στα Γιαννιτσά. «Εκτός του ότι λόγω θέσης μου άρεσε το παιχνίδι και το στυλ του συγκεκριμένου Βραζιλιάνου στόπερ, που κατέκτησε Μουντιάλ το 1994, μου το «κόλλησε» ο Πολυχρόνης Χαραλαμπίδης (σ.σ. πρώην αμυντικός των Αναγέννησης Γιαννιτσών, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Κιλκισιακού, που πλέον ακολουθεί καριέρα προπονητή). Σε μια φάση που έκανα δυνατό τάκλιν μου είχε πει «Ναι, ρε Αλνταϊρ» και από τότε έμεινε! ».

Η συνεργασία με Ντόικιτς

Εν συνεχεία, ο έμπειρος στόπερ αναφέρθηκε στην αρμονική συνεργασία με τον Μπόγιαν Ντόικιτς: «Είναι ένας άκρως επαγγελματίας παίκτης, από τον οποίο μπορείς να πάρεις θετικά στοιχεία στο παιχνίδι σου. Με βοηθά πολύ μέσα στο γήπεδο και τον ευχαριστώ. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί βελτιώνομαι και εγώ και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και μέσα στην ομάδα. Συνεννοούμαστε πολύ καλά. Όσο για μένα, νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Πιερικό, μια μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία. Θα έλεγα ότι προσαρμόστηκα γρήγορα, αλλά πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά έχω να δώσω πολλά παραπάνω στην ομάδα. Ο Πιερικός είναι ένα σκαλοπάτι στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και ίσως μπορούσα να παίξω νωρίτερα στη Β Εθνική, ίσως ήταν κάποιες αρνητικές συγκυρίες, αλλά δεν υπάρχει νόημα στο να κοιτάζω πίσω και έτσι βλέπω μόνο μπροστά. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες και χρειάζεται πάντα μεγάλη προσπάθεια, δουλειά αλλά και αυτοπεποίθηση. Πίστη ότι μπορείς να φτάσεις ψηλά σε ότι επιλέγεις να κάνεις στη ζωή σου ».

Επιμέλεια: Θ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.