Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ήγγικεν η ώρα της ανόδου και της παραμονής...


Η μάχη του τίτλου που ... ξεκαθαρίζει, αλλά και αυτή της σωτηρίας που ... μπλέκει αποτελούν δύο εκ των πλέον σημαντικών θεμάτων που προέκυψαν μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής στον Όμιλο Βορρά της Β 'Εθνικής. Το basketblog.gr, όντας πιστό στο ραντεβού του, σας παρουσιάζει το Top 5 αυτής της αγωνιστικής από την δική του οπτική γωνία.

Πέντε ομάδες για τέσσερις θέσεις

Πάνω που η υπόθεση "σωτηρία" είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει, τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου μεγάλωσαν σημαντικά τον όμιλο των ομάδων που κινδυνεύουν πλέον με υποβιβασμό. Κι αυτό γιατί πέρα ​​από τους τρεις γνωστούς μονομάχους (Αίας Ευόσμου, Πιερικός Αρχέλαος, Ανατόλια) ήρθαν ακόμα δύο (Ιωνικός Ν.Φ., Μαρούσι) να ... προστεθούν στο χορό. Στην παρούσα φάση το Ανατόλια δείχνει να έχει το ... προβάδισμα για τον υποβιβασμό, αλλά με δεδομένο πως την προσεχή Κυριακή (07/04) κοντράρεται με το Μαρούσι, τότε όλα είναι πιθανά.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα

Στο καταλληλότερο χρονικά σημείο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ο Πιερικός Αρχέλαος, ο οποίος πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Ο β 'γύρος που κάνουν οι "μελανόλευκοι" είναι εντυπωσιακός (6 νίκες - 2 ήττες), κάτι που τους έχει φέρει κοντά στην παραμονή. Επειδή, όμως, απομένουν τρεις ακόμα στροφές μέχρι το τέλος της σεζόν, στην Κατερίνη δεν επαναπαύονται ...

Το τελευταίο βήμα

Μία νίκη χρειάζεται, πλέον, ο Φίλιππος Βέροιας για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής στο Βόρειο Όμιλο της Β 'Εθνικής. Το αν αυτή (η νίκη) έρθει κόντρα στον Πιερικό Αρχέλαο την προσεχή Κυριακή δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Δεδομένο είναι, πάντως, πως η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα ούτε ... με αυτοκτονία δεν χάνει τον τίτλο.

Πολυθρόνα για δύο ...

Η νίκη του Αιγάλεω επί του Στρατωνίου έκανε εν πολλοίς πιο απλά τα πράγματα στο θέμα της δεύτερης θέσης του ομίλου, αφού η ομάδα της Χαλκιδικής έχασε πολύτιμο έδαφος. Έτσι, το "Σίτι" μαζί με τον Ηρακλή θα κονταροχτυπηθούν για τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Σημαντικός παράγοντας? Ο "Γηραιός" δοκιμάζεται στην έδρα του Στρατωνίου την 24η αγωνιστική.

Πέταξε λευκή πετσέτα

Ο υποβιβασμός στη Γ 'Εθνική είναι πραγματικότητα για τη ΜΕΝΤ εδώ και μερικές εβδομάδες. Πρόδηλο είναι πως οι "κυανόλευκοι" δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στο β 'γύρο του πρωταθλήματος, αλλά αυτό που "χαλάει τη γεύση" περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι το γεγονός πως τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνουν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Η συντριβή από το Ανατόλια (85 έως 59) αποτελεί το τελευταίο δείγμα περί τούτου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.