Σάββατο 13 Απριλίου 2013

B΄ Εθνική μπάσκετ (Βόρειος όμιλος) : Η αγωνιστική των... σεναρίων!

Photo αρχείου

Με τη φιέστα του Φιλίππου Βέροιας ανοίγει σήμερα (στις 17:00) το πρόγραμμα της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Β 'Εθνικής. Ο αγώνας με τη ΜΕΝΤ είναι ο τελευταίος φετινός εντός έδρας για την πρωταθλήτρια ομάδα του Δημήτρη Γκίμα, η οποία θα γιορτάσει το απόγευμα την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της και γι 'αυτό το λόγο περιμένει το κλειστό "Δημήτρης Βικέλας" να είναι κατάμεστο και ... άκρως γιορτινό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, βέβαια, είναι αύριο και παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως έχει σε γενικές γραμμές η κατάσταση στους αγώνες και τα σενάρια που υπάρχουν ...

"Γόρδιος δεσμός" η "ουρά"

* Διαφορετικές βλέψεις θα έχουν στο Αιγάλεω η ομάδα του Σάββα Κατσούνη και ο Πιερικός Αρχέλαος. Τα πράγματα, πάντως, είναι απλά. Το "Σίτι" χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης, περιμένοντας παράλληλα ένα στραβοπάτημα του Ηρακλή. Ο Πιερικός Αρχέλαος χρειάζεται μία νίκη στα εναπομείναντα δύο ματς για να σωθεί μαθηματικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να μην νικήσει άλλο παιχνίδι είτε το Μαρούσι, είτε ο Ιωνικός Ν.Φ., είτε το Ανατόλια.

* Στον Βόλο, η Μεταμόρφωση κυνηγάει ένα πολύ δύσκολο, πλην όμως διόλου απίθανο σενάριο για να σωθεί. Οι Βολιώτες χρειάζονται νίκη επί του Αμαρουσίου, ώστε να τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική με το Ανατόλια και να περιμένουν παράλληλα ήττα του Αμαρουσίου από τον Φίλιππο. Σε αυτό το σενάριο σώζονται ... Το Μαρούσι, από την άλλη, δεν θα σωθεί μαθηματικά ακόμα κι αν πάρει τη νίκη, αφού υστερεί σε ισοβαθμία με το Ανατόλια, που έχει ρεπό. Οι "κιτρινόμαυροι" χρειάζονται "2 στα 2" για να σωθούν σίγουρα, ειδάλλως θα πρέπει να περιμένουν το συνδυασμό των ισοβαθμιών, στις οποίες "έχουν" Ιωνικό Ν.Φ., Αίαντα, Μεταμόρφωση και υστερούν με Πιερικό Αρχέλαο, Ανατόλια.

* Μόνο ο Ηρακλής έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον από την αναμέτρηση με τον (ήδη υποβιβασμένο) Ιωνικό Ιωνίας. Ο "γηραιός" κρατάει την τύχη του στα χέρια του για τη 2η θέση αλλά για να την κατακτήσει θα πρέπει να νικήσει (εκτός απροόπτου, δηλαδή ήττας του Αιγάλεω ...) και τα δύο παιχνίδια που έχει μπροστά του.

* Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς οι Μαχητές Δόξας Πεύκων παίζουν ουσιαστικά για την 5η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ιωνικός Ν.Φ. για τη ... ζωή του. Οι "κυανόλευκοι" χρειάζονται δύο νίκες για να σωθούν χωρίς να εξαρτώνται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που κάνουν μία (ή δύο) ήττα (ες) στα τελευταία παιχνίδια, θα εξαρτώνται ουσιαστικά από τα αποτελέσματα του Αμαρουσίου, με το οποίο δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ισοβαθμήσουν, αφού έχουν ηττηθεί δύο φορές. Στην περίπτωση του Ιωνικού συμβαίνει το εξής ευτράπελο: μπορεί να σωθεί χωρίς να κάνει άλλη νίκη, μπορεί όμως να πέσει εάν κάνει άλλη μία! Τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα του Αμαρουσίου ...

* Το μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι του βόρειου ομίλου διεξάγεται στον Εύοσμο, αφού ο μεν Αίας έχει σωθεί μαθηματικά (ακόμα κι αν δεν κάνει άλλη νίκη), το δε Στρατώνι δύσκολα θα το ... κουνήσει από την 4η θέση.

infobasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.