Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - "Νικητές ακόμη και στις ήττες!"


Άρθρο του Γιάννη Τσαπουρνιώτη στον τοπικό τύπο

Είναι δυνατόν να τελειώνει ένας αγώνας μπάσκετ , η ομάδα σου να ηττάται κι εσύ να αισθάνεσαι ότι βγήκε νικήτρια από το παιχνίδι ;

Στο παιχνίδι της Β εθνικής , την 16η του Φλεβάρη , ανάμεσα στον Πιερικό Αρχέλαο και το Στρατώνι , παρά την ήττα της ομάδας μας , δεν αποχωρήσαμε στεναχωρημένοι από το γυμναστήριο .

Σίγουρα καθοριστικοί παράγοντες για την ήττα σε έναν αγώνα είναι τα λάθη , τα άστοχα σουτ , τα χαμένα ριμπάουντ , η ανωτερότητα του αντιπάλου . Αυτά τα στοιχεία τα αξιολογούν οι υπεύθυνοι στο προπονητικό τιμ του συλλόγου . Εμείς ως απλοί φίλαθλοι δεν ειδικευόμαστε και δεν είναι ο ρόλος μας για να αναλύουμε τακτικές , μεθόδους άμυνας και επίθεσης .

Αυτό όμως που παρατηρούμε και οφείλουμε με έπαρση να επισημάνουμε είναι η αγωνιστικότητα των νεαρών καλαθοσφαιριστών του Πιερικού Αρχελάου , ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Στρατώνι . Οι παίκτες μας δεν παρέδωσαν εύκολα τα όπλα μετά το « βαρύ » αρνητικό σκορ , 41-56 , του πρώτου ημιχρόνου . Αντίθετα κατέθεσαν ψυχή και πάλεψαν το παιχνίδι έως το τελευταίο σφύριγμα . ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ . Έδειξαν το ταλέντο τους .

Θα ήταν άδικο για το επίπεδο του συλλόγου να σταθούμε σε διαιτητικά φαλτσοσφυρίγματα , όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα , και να μην επισημάνουμε την ομορφιά του αγώνα που καθήλωσε την αγωνία μας ως το τελευταίο δευτερόλεπτο . Είναι υγεία για όλους τους φιλάθλους και τους αθλητές να απολαμβάνουν ο καθένας από την πλευρά του τις συγκινήσεις που προσφέρει ο αθλητισμός , το μπάσκετ , το ποδόσφαιρο , το βόλεϊ και κάθε ομαδικό άθλημα , όταν οι ηττημένοι χειροκροτούν τους νικητές , όταν ο κόσμος στηρίζει και στις ήττες την ομάδα του , όταν διδάσκουμε στα παιδιά μας τις σωστές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι .

Αυτή την στήριξη αξίζει πραγματικά ο Πιερικός Αρχέλαος από όλη την Κατερίνη . Οι παίκτες μας , που κάποιοι από αυτούς είναι ακόμη μαθητές , είναι νικητές σε κάθε παιχνίδι γιατί αγωνίζονται , προσπαθούν , μαθαίνουν , αποκτούν εμπειρίες .

Αυτή την προσπάθεια καμαρώνουμε όλοι μας . Αυτήν την τακτική επικροτούμε στη διοίκηση του συλλόγου . Οι πρωτιές και η αναγνώριση θα έρθουν μέσα από τον κόπο , την επιμονή και την υπομονή όλων όσων θέλουμε να συμμετέχουμε στη λειτουργία της ομάδας . Άλλωστε τα δείγματα στα τμήματα των ακαδημιών είναι ενθαρρυντικά για το μέλλον .

Αν στη σημερινή κοινωνία μας αναζητούμε αγωνιωδώς πρότυπα για να πορευτούμε , ίσως στον αθλητισμό , στο μπάσκετ , στον Πιερικό Αρχέλαο πρέπει να δείξουμε την ανάλογη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που διαχειρίζονται με επιτυχία την άθληση των νέων μας .

Αν αναζητούμε την πολιτιστική και αθλητική άνθηση στην πόλης μας , που βιώνει τη δική της κρίση , πολίτες και αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αφυπνιστούμε και με πράξεις να συνδράμουμε σε κάθε εγχείρημα που αποβλέπει στην υγεία και στην πρόοδο της κοινωνίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.