Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Β΄Εθνική μπάσκετ: Τον υποβιβασμό μόνο 2 ομάδων ζητάνε οι ομάδες του Βορρά!

Photo αρχείου (P24 Blog)

Η προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος τροποποιήθηκε ήδη μία φορά πριν από την έναρξη της Β’ Εθνικής, αυξάνοντας τις ομάδες από 24 σε 26. Το ερώτημα που αναμένεται να αναφυεί τις επόμενες εβδομάδες είναι το εξής: μπορεί να αλλάξει ξανά, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος; Διότι αυτή ακριβώς είναι η επιδίωξη της πλειονότητας των ομάδων που αγωνίζονται στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής.
Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη, οι ομάδες του βόρειου ομίλου (αυτές που ήταν παρούσες τουλάχιστον) έθεσαν αίτημα μείωσης των ομάδων που θα υποβιβαστούν φέτος στη Γ’ Εθνική από τέσσερις σε δύο! Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η στάση του Γενικού Γραμματεία της Ομοσπονδίας δεν ήταν αρνητική, κάτι που άνοιξε ένα… παράθυρο ελπίδας ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα. Ετσι, το επόμενο βήμα θα είναι η σύνταξη μιας επιστολής υπογεγραμμένης από όλες τις ομάδες που είναι υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των προσεχών ημερών.

Το ενδεχόμενο να αλλάξει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν δεν είναι φυσικά απλό (θα πρέπει να αλλάξει πάλι ολόκληρος ο “χάρτης” από τη Β’ Εθνική και κάτω), ωστόσο δεν πρόκειται να βρει καμία ομάδα αντίθετη σε αυτό. Ούτε στο Βορρά, ούτε στο Νότο, όπου ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ανάλογη κίνηση, κι ας έχει “ακουστεί” ένα εναλλακτικό σενάριο για τον υποβιβασμό τριών ομάδων και όχι δύο.
Οπως και να έχει, τους περασμένους μήνες η ΕΟΚ επέδειξε παροιμιώδη… ευελιξία στην αλλαγή των προκηρύξεων και των κανονισμών προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ομάδων, σε μια εποχή που τα οικονομικά δεδομένα δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί στα προβλήματα των επιχορηγήσεων και των οδοιπορικών. Οπότε, γιατί να μην το κάνει και τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.