Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστρέφουν στην Β' εθνική ΑΟ Καβάλας, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΠ Ηρακλής

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog

Για άλλη μια φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα πόσο χαμηλού επιπέδου είναι τα πρωταθλήματά μας αλλά κυρίως οι ενώσεις που τα κυβερνούν. Μετά το πολυήμερο πινγκ-πονγκ μεταξύ ΕΠΟ, Superleague και Footballeague, σήμερα και έπειτα από πιέσεις και διαταγή της πρώτης, αποφασίστηκε να επιστρέψουν από το πουθενά πίσω στην Β' εθνική οι εν λόγω τρεις ομάδες, ο ΑΟ Καβάλας, ο Ολυμπιακός Βόλου (άλλοτε ΑΣ Κασσάνδρας Ολυμπιακός, Εθνικός Ολυμπιακός, Δόξα Δράμας Ολυμπιακός) και η ΑΕΠ Ηρακλής (πλέον). Πρόκειται φυσικά για μια πλήρως παράνομη και άλογη τοποθέτηση τους στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.
Τί κι αν οι μισές και πλέον ομάδες δεν συμφώνησαν ; Όλα ήταν προδιαγεγραμμένα να γίνουν όπως έγιναν. Δύο ομάδες που πριν από περισσότερο από έναν χρόνο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στην Δ' εθνική, πλέον θα αγωνίζονται και πάλι από το πουθενά στην Β' εθνική. Πρώτον, ακόμη κι αν ήταν αθώες (όπως ισχυρίζονται κάποιοι) αυτές οι ομάδες θα έπρεπε να επανέλθουν εκεί απ΄όπου φύγαν, δηλαδή στην Superleague, και δεύτερον ποτέ ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα δεύτερο. Αυτά βέβαια για τους υποστηρικτές αυτής της "επιστροφής", μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της Β' εθνικής και όχι μόνο, ξέρουν πολύ καλά "τι καπνό φουμάραν" οι τότε γνωστοί και μη εξαιρετέοι ιδιοκτήτες τους και τα εγκλήματα που κάναν σε βάρος του ποδοσφαίρου. Από την άλλη, η περίπτωση του Ηρακλή είναι εντελώς διαφορετική. Θα μπορούσε να είναι νόμιμη η τωρινή τοποθέτηση του στην Β' εθνική μόνο εάν δεν γινόταν ποτέ η περσινή συγχώνευση με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, η οποία αγωνιζόταν στην Γ' εθνική. Ωστόσο, οι "φωστήρες" της ΕΠΟ ανεβάζουν και πάλι από το πουθενά την ΑΕΠ Ηρακλής και όχι τον Ηρακλή. Για γέλια και για κλάματα... Με το ίδιο σκεπτικό, και ο Πιερικός μπορεί να απαιτήσει και να αγωνιστεί φέτος στα play of της Superleague. Σας φαίνετε παράξενο; Εμάς καθόλου πλέον. Οι ομάδες στο νέο πρωτάθλημα θα είναι 21, οι αγωνιστικές (εκτός των play of) θα αυξηθούν κι άλλο και η έναρξη πήρε νέα αναβολή (μέχρι την επόμενη) για τις 30 Σεπτεμβρίου. Πιστεύουμε, έτσι όπως το πάμε, πως μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και κατά τον Σεπτέμβριο θα παιχτούν και τα μπαράζ. Ε, ρε γλέντια... Κι ενώ όλοι σήμερα περίμεναν την κλήρωση, μόνο κλήρωση δεν έγινε...Θα γίνει (λένε, αλλά δεν παίρνουν και όρκο) την ερχόμενη Τρίτη. Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο και ελληνική νοοτροπία. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει κατά πολύ και σε λίγο θα γίνει... ένα με το πάτωμα. Τουλάχιστον να βάζαν μέσα και τα Τρίκαλα, την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Ηλιούπολη, τον Ιωνικό, τον Εθνικό. Κι αυτοί για τους ίδιους ή παρόμοιους λόγους υποβιβάστηκαν πέρσι. Γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Θα αυξανόταν κι άλλο ο αριθμός των ομάδων και θα είχαμε συνεχώς αγώνες, πρωί-απόγευμα, 365 μέρες τον χρόνο. Κάτι είναι κι αυτό για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Εμείς να ευχηθούμε, ο Πιερικός να τους σαρώσει όλους φέτος σε αυτήν την μικρή Α' εθνική (με τόσες επαρχιακές ομάδες) και στο τέλος να δικαιωθεί μέσα από την μπάλα που παίζει στο χορτάρι, γιατί μόνο εκεί έμαθε να διεκδικεί αυτό που της αναλογεί (και μόνο) η ομάδα μας τόσα χρόνια, και πουθενά αλλού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.