Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γ. Τσαλμπούρης: Ο ...Φούτσκα της Κατερίνης!

Μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα 215 εκατοστά , όμως η τεχνική του παραπέμπει περισσότερο σε σμολ ή πάουερ φόργουορντ , παρά σε σέντερ . Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είναι μόλις 17 ετών και οι άνθρωποι του Πιερικού Αρχελάου αποφάσισαν φέτος να του δώσουν σημαντικό ρόλο .

Ο rising star του μπάσκετ της Κατερίνης γεννήθηκε στις 22/06/1996 στη Βέροια και μεγάλωσε στον Κολινδρό . Το μπασκετικό γονίδιο είναι μέσα του , καθώς ο πατέρας του , Κώστας Τσαλμπούρης , ήταν παλαιότερα παίκτης και πλέον προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου . Εξάλλου , δεν είναι τυχαίο πως ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία μόλις 5 ετών .

Το παρατσούκλι ... Φούτσκα της Κατερίνης είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο , καθώς έχει στοιχεία που παραπέμπουν στον παλαίμαχο Ιταλό σούπερ σταρ ( Πρωταθλητής Ευρώπης το 2003 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα ) .

Ο ίδιος πάντως δηλώνει fan του διεθνή Ρώσου σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς , Αντρέι Κιριλένκο , ενώ από την Ελλάδα θαυμάζει τον πάουερ φόργουορντ / σέντερ του Παναθηναϊκού , Λουκά Μαυροκεφαλίδη , λόγω του παρόμοιου στυλ παιχνιδιού τους .

Στο ματς των Κατερινιωτών με αντίπαλο το νεοφώτιστο στη Β ' Εθνική , Αργοναύτη Καλαμαριάς , ο Γιώργος Τσαλμπούρης πραγματοποίησε ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ - νταμπλ με 13 πόντους και ( και πρόσθεσε 3 κοψίματα ) και 12 ριμπάουντ . Όσο μεγαλώνει ωριμάζει και στον Πιερικό Αρχέλαο ... στάζουν μέλι για την αξία και τα περιθώρια εξέλιξης του διεθνούς παίκτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.