Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τα συμπεράσματα της σημερινής ανοιχτής Γ.Σ. της ΠΑΕ Πιερικός

Photo : Χ. Πεΐδης
Σκέψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , προκειμένου να καταφέρει ο Πιερικός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να αλλάξει επίπεδο , έριξε στο τραπέζι ο Κώστας Παπαδόπουλος .

Τις θέσεις του για την επόμενη μέρη του Πιερικού , παρουσίασε στην ανοιχτή συγκέντρωση της Κυριακής και μπροστά σε πλήθος κόσμου , ο πρόεδρος της κατερινιώτικης ΠΑΕ , Κώστας Παπαδόπουλος .

Στα βασικά σημεία της ομιλίας του , ο Παπαδόπουλος είπε ...
" Το τρέχον μοντέλο διοίκησης ( πρόεδρος μαζί με κάποια άτομα ) έχει αποτύχει . Στο μυαλό των φιλάθλων μας κυριαρχούν διάφορα διλήμματα ( πως μπορεί να είναι μεγάλος Πιερικός , με ποιο μοντέλο διοίκησης , πως θα χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια κτλ . ) .

ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ : Η δική μας άποψη : συγκέντρωση φιλάθλων , δημιουργική και δυναμική συζήτηση , ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων . Δυναμικός Πιερικός , προσανατολισμένος από όλους μαζί . Πρέπει να ξαναπάμε σε συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης . Κάποιοι λένε να πέσουμε στη Γ ' Εθνική . Εγώ θα τοποθετηθώ πιο " παστρικά " . Εκ προοιμίου δε μου αρέσει αλλά σημασία έχει τι αρέσει στην πόλη και στον κόσμο .

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ : Και ποιος δεν το θέλει ? Οι καιροί έχουν αλλάξει . Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα . Μόνος αντίπαλός του ο σχεδιασμός και η συνολική και συλλογική απάντηση . Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές . Όταν παρελαβα την ομάδα , υπήρχε χρέος 300 χιλιάδων ευρω στο ΙΚΑ . Φέτος , οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 758 χιλιαδες ευρω , ενώ τα καθαρά χρήματα που μπήκαν στα ταμεία τα τρία τελευταία χρόνια ήταν 1,5 εκατ . ευρώ .

Πέσαμε έξω στα έσοδα της ΕΠΑΕ , χρηματα που μας ταλαιπωρουν ως σημερα . Δεν είμαι ο πιο πλούσιος Κατερινιώτης , ίσως είμαι από τους πιο γενναίους . Μακάρι να είχαμε περισσόερα να βάλουμε . Όταν πολλοί περίμεναν την πτώση της ομάδας , και μιλώ για σημαντικά πρόσωπα του νομού μας , εγώ ήμουν στις επάλξεις .

Ο Πιερικός είναι τεράστια ομάδα γιατί Πιερικός είναι του ο κόσμος . Δε χαϊδεύω αυτά , δεν κολακεύω κανέναν , γιατί δεν πολιτεύομαι . Θέλω να είμαι χρήσιμος απέναντι στον Πιερικό και την Κατερίνη . Τολμουν αθλητικοι νανοι να μιλουν απαξιωτικα για τον Πιερικο .

Υπαρχουν καλες και κακες αγωνιστικες στιγμες . Το μεγεθος του Πιερικου και η σχεση του με την πολη και το νομο εινανι ριζωμενα στη βαθυτερη συνειδηση του και στο τους dna . Όταν λεμε πρωταγωνιστης Πιερικος , πως μπορούμε να το πετύχουμε ? Με τα πολλα λεφτα ή με συλλογικη προσπαθεια . Αν είναι με τα πολλά λεφτά , να περιμενουμε ως τις 31 Μαΐου να ρθει το πριγκηπόπουλο .

Σε οσους μας λενε ότι ριξαμε το καραβι στα βραχια και ψαχνουμε σωσιβιο , απαντώ ότι εγω πηρα την ομαδα στη Β ' Εθνική και θα παραμείνει τουλαχιστον στη Β ' Εθνική .
Νιωθω ότι κουρασαμε και κουραστηκαμε . Είμαστε η μακροβιοτερη ομαδα Β Εθνικής . Η ομαδα πρεπει να αλλαξει επιπεδο . Ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα . Ή θα ελθει ο πλουσιος που ως τις 31 Μαΐου με αξιοπιστες εγγυησεις θα οργανωσει την ανοδο της ομαδας ή θα σχεδιασουμε συνολικα και συλλογικα τον πρωταθλητη Πιερικο , είτε μας παρει 1 χρονο είτε 2 χρονιές .

Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΠΑΤΖΕΤ της επομενης περιοδου , ​​προσαρμοσμενο στα δεδομενα της εποχης για αξιοπιστη και πρωταγωνιστική ομαδα , αγγιζει τα ορια των 750 χιλιαδων ευρώ τουλάχιστον . Χρηματοδοτώντας ένα τέτοιο νούμερο , μπορεί να δώσει αποτελέσματα .
Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , με την έκδοση 10.000 μετοχών που θα διατίθενται ανά 30 ευρώ η μια . Έτσι θα καλυφθεί το της ΑΜΚ 60-70 % . Θα υπαρξει και δημοσια εγγραφη , ώστε να συμμετεχει ο καθένας έστω και με μια μετοχη . Προτεινω ότι οποιος παιρνει 10 μετοχες να παιρνει και από μενα δωρο 5 .

Δεν με ενδιαφερει η πλειοψηφια . Το θεμα είναι μεσα από την κοινωνικη ευθυνη , να κανουμε Γ.Σ. μετοχων . Να συνεδριαζει η Γ.Σ. και να χτιστει ο Πιερικος των μαζων , ο Πιερικος ο συμμετοχικος .
Στο διλημμα ενας ή όλοι μαζι , εγω απαντω ολοι μαζι . Δεν γινεται μεγαλη ομαδα να την πληρωνει ενας .

Λεει ο λαος « τα ψαρια στο γυαλο και το τηγανι στη φωτια " . Να δουμε τι είναι εφικτο στο επιπεδο σχεδιασμου της ΠΑΕ διοικητικα , μετοχικα , οικονομικα και να διαμορφωθει το τοπιο για να χτισουμε την επομενη ομαδα . Η στροφη στους ντοπιους είναι όχι μονο επιλογη , αλλα και αναγκη . Το πρωταθλημα είναι δυσκολο . Πρεπει να κανεις ομαδα για πρωταθλημα , για να αποφυγεις την πτωση . Θα πρεπει να παρουμε έναν ικανοποιητικο κορμο παικτων που θα ενθουσιασει τον κοσμο για να φανει ότι γινεται κατι καλο " .

Ρεπορτάζ: Δ. Πάππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.