Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

5η αγωνιστική Play Off ΕΣΠΕΜ Γυναικών: Ίκαρος Έδεσσας - ΣΦΚ Πιερικός 1-3 / Και μαθηματικά στην Α2 ο Άρχων του Βορρά! (Photos)

ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3 
( 25-23 , 18-25 , 21-25 , 27-29 )

Ιστορία έγραψαν οι γυναίκες του Πιερικού καθώς μια αγωνιστική πριν την λήξη της τελικής φάσης , με την νίκη που πέτυχαν μέσα στην Έδεσσα με 3-1 σετ εξασφάλισαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ της Πιερίας στην Α2 Εθνική κατηγορία .

Τα κορίτσια του Πιερικού με καρδιά πρωταθλητή κατόρθωσαν να πετύχουν την πολυπόθητη νίκη στην προτελευταία αγωνιστική , που τις εξασφάλισε το πρωτάθλημα και να πετύχουν την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία , αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής .

Στο 1ο σετ έγινε μάχη , καθώς οι ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο και τα κορίτσια του Πιερικού έχοντας άγχος και αγωνιζόμενες χωρίς τις Παναγιωτίδου Κ . και Χαραλαμπίδου λόγω τραυματισμών , δεν μπόρεσαν να αποδώσουν το βόλεϊ που έπαιξαν όλη την χρονιά με αποτέλεσμα να χάσουν το 1ο σετ με 25-23 .

Στο 2ο σετ οι παίκτριες του Πιερικού μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι , ξέφυγαν στο σκορ και κράτησαν τη διαφορά μέχρι το τέλος του σετ με συνέπεια να πάρουν το σετ με 25-18 και να ισοφαρίσουν σε 1-1 αποβάλλοντας λίγο από το άγχος και την νευρικότητα που είχαν .

Στο 3ο σετ πάλι τα κορίτσια του Πιερικού πήραν διαφορά στο σκορ και πήραν και αυτό το σετ με 25-21 πλησιάζοντας πάρα πολύ κοντά στην νίκη και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία .

Στο 4ο σετ όμως , οι παίκτριες του Πιερικού , φορτωμένες λόγω κρισιμότητας του σετ με πολύ άγχος , ξεκίνησαν πολύ άσχημα το σετ , βρέθηκαν να χάνουν με 12-2 και 14-6 .

Σιγά σιγά όμως , δείχνοντας στοιχεία πολύ μεγάλης ομάδας , μείωσαν στο 21-20 . Στο σημείο αυτό η είσοδος των Παναγιωτίδου - Χαραλαμπίδου βοήθησαν την ομάδα να ισοφαρίσει και τελικά να πετύχει να πάρει το κρίσιμο σετ με 29-27 σε ένα σετ που έσπαγε καρδιές , και να κατακτήσει την νίκη με 3-1 σετ , το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ της Πιερίας .

Όλες οι γυναίκες του Πιερικού έδωσαν κατάθεση ψυχής , έδειξαν από τι « μέταλλο » είναι φτιαγμένες , έδειξαν ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και πέτυχαν έναν πολύ μεγάλο άθλο .

Η άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία και μάλιστα αήττητες στην τελική φάση ήρθε σαν επισφράγισμα της φανταστικής πορείας που είχαν όλη την χρονιά , δείχνοντας από την αρχή ότι δύσκολα θα τους ξέφευγε φέτος η άνοδος .

Όλη την χρονιά τα κορίτσια του Πιερικού με πολύ σκληρή , πειθαρχημένη και κυρίως επιστημονική δουλειά , κατόρθωσαν να φθάσουν στην πηγή και να πιουν νερό .

Το βόλεϊ της Πιερίας έγραψε ιστορία στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ , στο πρόσωπο του Πιερικού που διέθετε φανταστικά κορίτσια αποφασισμένα για την υλοποίηση του πολύ υψηλού στόχου .

Όλα τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους , όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και όλη την χρονιά .

Ο Κ . Σαρρής δήλωσε : « Ότι και να πω γι ' αυτά τα κορίτσια είναι λίγο . Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι πολύ λίγα για να αποδώσουν το μέγεθος της επιτυχίας αυτών των κοριτσιών . Είμαι τρισευτυχισμένος διότι καταφέραμε με τα κορίτσια και την διοίκηση να πετύχουμε αυτό που δεν έχει πετύχει κανένας μέχρι τώρα στο γυναικείο βόλεϊ της Πιερίας . Ευχαριστώ το Θεό για την δύναμη που έδωσε σε εμένα και τα κορίτσια να πετύχουμε αυτό τον άθλο " .

Το άλλο αποτέλεσμα:

ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-3

Η βαθμολογία:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 14
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 10
ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 4
ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 2

Η σύνθεση: Τσιουτσιούλη , Παναγιωτίδου Δ . , Παπαδοπούλου , Γκουτζαμάνη , Καλπακίδου , ​​Μπατσίλα , Κατσίκα , Χαραλαμπίδου , ​​Παναγιωτίδου Κ . , Χρυσίδου , ​​Σουλή .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.