Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου …


Στις διακοπές του Πάσχα

Έντονο ήταν το πρόγραμμα των τμημάτων υποδομής του Πιερικού Αρχελάου κατά τις μέρες των πασχαλινών διακοπών. Σχεδόν όλα τα τμήματα έδωσαν σειρά φιλικών παιχνιδιών και συμμετείχαν σε παράπλευρες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα μαζί με το γυναικείο τμήμα που είχε αγώνα πρωταθλήματος στο Κιλκίς, ταξίδεψαν τα τμήματα των 1998 και 2004-5 τα οποία αγωνίστηκαν με τα αντίστοιχα τμήματα του Αετού.

Την Κυριακή των Βαΐων, το παιδικό αντιμετώπισε στη Θεσσαλονίκη το Πανόραμα, σ 'ένα ιδιαίτερα δυνατό φιλικό παιχνίδι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πιερικός Αρχέλαος τη Μ. Δευτέρα πήρε μέρος στο τουρνουά της ΑΕΚ Κοζάνης. Οι 2000, 2001 και 2002 αντιμετώπισαν, εκτός από τους διοργανωτές, τον Ηρακλή Κοζάνης και το Φίλιππο Βέροιας. Τέλος, τη Μ. Τρίτη οι 1999 αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ στο παλατάκι.

Επίσης, εκτός από τα φιλικά παιχνίδια τις πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας, στα αγωνιστικά τμήματα 1997-1999 έγινε μια σειρά από τεστ για την αξιολόγηση της απόδοσης. Συγκεκριμένα έγιναν τεστ φυσικής κατάστασης όπου αξιολογήθηκαν η ταχύτητα, η αλτικότητα, η ισχύς των άνω άκρων, η αντοχή στη δύναμη, η ευκινησία, η ευκαμψία, το ποσοστό λίπους. Επίσης έγινε βιντεοσκόπηση της τεχνικής του σουτ τα δεδομένα της οποίας θα αναλυθούν με εξειδικευμένο πρόγραμμα.

Τέλος, όπως δήλωσε και προπονητής και υπεύθυνος της ακαδημίας του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου: «Οι εκδηλώσεις αυτές της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, γίνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των διακοπών του Πάσχα και η αυξανόμενη συμμετοχή των παιδιών, είναι αποτέλεσμα της σοβαρής και αποτελεσματικής δουλειάς που γίνεται από όλους ανεξαίρετα τους προπονητές που πλαισιώνουν τα τμήματα υποδομής ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.