Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

7η αγωνιστική U17 ΕΠΣΜ: Ακαδημία Γ. Κούδα - ΣΦΚ Πιερικός 0-1

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την ομάδα Κ17 του Πιερικού μετά από την αναβολή της 6ης αγωνιστικής.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η ομάδα Κ17 του Πιερικού, έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ακαδημίας Γ. Κούδας, που παρά του ότι βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, στα τελευταία της παιχνίδια παρουσιάζεται ιδιαίτερα αξιόμαχη.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το σημείωσε ο Παγώνης.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο, ο Πιερικός δεν προσαρμόστηκε στο πλαστικό γήπεδο ούτε στο ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ σε αντίθεση οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι, κατάφεραν να αποκλείσουν τους χώρους και προσπαθούσαν να απειλήσουν επιθετικά βομβαρδίζοντας με μπαλιές την περιοχή του Μπουροζήκα, περιμένοντας να εκμεταλευτούν τα λάθη των αμυντικών παικτών του Πιερικού, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και σύγχυση στην ομάδα του Άγγελου Κούτου.

Αν και δεν μπορούσε να μπει στο παιχνίδι ο Πιερικός, δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Κυριάκο Ζώβληκα και Μάνο Παγώνη χάνοντας όμως τελικά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο Ζώβληκας έχοντας τον τερματοφύλακα του Γ. Κούδα εξουδετερωμένο στο έδαφος και μόνο έναν αμυντικό να προστατεύει την εστία, πλάσαρε επάνω στον αμυντικό αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και λίγα λεπτά αργότερα ο Παγώνης δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την λάθος έξοδο του τερματοφύλακα του Γ. Κούδα, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του στην προσπάθειά του να πλασάρει από πάνω του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε για τον Πιερικό που ισορρόπησε το παιχνίδι με την είσοδο των Τόσκα, Χιονίδη, Καλεντερίδη Αμαραντίδη και Κωστίδη. Οι πρώτοι δύο που είναι και υψηλόσωμα παιδιά, βοήθησαν στο μέγιστο στο ψηλό παιχνίδι και έτσι έκοψαν την απειλή των στημένων φάσεων και τις μακρινές μπαλιές.

Η δύναμη ήταν το κύριο στοιχείο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για να σημειώσουν τέρμα, με την πιο καθαρή ευκαιρία να πέφτει στον Ζώβληκα όταν σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα αστόχησε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το 1-0:
Η λύτρωση για τον Πιερικό ήρθε από τον Παγώνη. Ο επιθετικός έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» με το γκολ που σημείωσε στο 65 '.

Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Τόσκας σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με αμυντικό, τσιμπάει με κεφαλιά τη μπάλα που βρίσκει τον Παγώνη σε πλεονεκτική θέση ο οποίος δε δυσκολεύτηκε από κοντινή απόσταση να πλασάρει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αρκετό άγχος για τα τελευταία 15' για τον Πιερικό, διότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ισοφαρίσουν. Είχαν μια ευκαιρία, αλλά ο Μπουροζήκας απέκρουσε σουτ επιθετικού του Γ. Κούδα κρατώντας το 1-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Κ17 του Πιερικού πρόσθεσε άλλη μια πολύτιμη νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με έναν αγώνα λιγότερο μαζί με τους Παύλο Μελά και Αγροτικό Αστέρα.

Σύνθεση: Μπουροζήκας, Αλμπέρης, Κουκοδήμος, Γκαράτζιας, Φωτιάδης (Κωστίδης), Μαρκου (Καλεντερίδης), Ρούντο, Μπαϊράμι (Χιονίδης), Παγώνης, Ζώβληκας (Αμαραντίδης), Μτσεντλισβίλι (Τόσκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.