Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Γ. Ασημάκης: "Πολύ καλές οι συνθήκες στον Πιερικό!"

Και να μην θέλεις να πέσεις πάνω του, αυτό είναι αδύνατον! Η πληθωρική σηματοδότησή του αλλά και το μόνιμο γέλιο στο πρόσωπο του, σε έλκει όπως την πορτοκαλί μπάλα, στα ριμπάουντ, που «σκουπίζει». Ο «πολύς» Γιώργος Ασημάκης, μετά την επίσημη ανανέωση της συνεργασίας του-ίσως είναι η τελευταία σεζόν στην καριέρα του-με την ομάδα του Πιερικού-Αρχέλαου, μιλαει στο "SSN''.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, ο Σερραίος φοργουορντ, καταξιώθηκε μπασκετικά στους Ικάρους, περνώντας από όλες τις κατηγορίες μέχρι και την Α2, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια διαπρέπει στην Β εθνική, τόσο με την φανέλα του Αίαντα Εύοσμου, όσο και με αυτή του Πιερικού-Αρχέλαου, όπου θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά.

Πως είναι η κατάσταση στον Πιερικό-Αρχέλαο, ευχαριστημένος από τις συνθήκες στην ομάδα της Κατερίνης?

Στην αρχή ήταν δύσκολη η κατάσταση, όχι τόσο για την δική μου προσαρμογή αλλά αγωνιστικά στο πρωτάθλημα δεν είχαμε ξεκινήσει τόσο καλά. Βέβαια οι άνθρωποι που βρίσκονται στον Πιερικό και οι καλές συνθήκες εκεί, βοήθησαν εμένα και την ομάδα να ανταπεξέλθει εντος παρκέ, να δεθεί όπως έπρεπε και στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Εάν δεν ήταν ευχάριστο το κλίμα, δεν θα ανανέωνα, κάτι που ήθελα να συμβεί παρά τις συζητήσεις που είχα κάνει και με κάποιους άλλους παράγοντες, ακόμα και στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το πλάνο της ομάδας εκεί, πως αντιλαμβάνονται στην Πιερία το μπάσκετ?

Το πλάνο της ομάδας είναι πολύ συγκεκριμένο, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη νέων παικτών. Οι Απόστολος και Δημήτρης Πόδας, είναι συνειδητοποιημένοι επιχειρηματίες και κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο. Είναι άνθρωποι που τους εκτιμώ πολύ και τους ευχαριστώ για την συνεργασία. Εύχομαι και φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πως είναι η κατηγορία της Β 'Εθνικής?

Είναι μια δύσκολη κατηγορία κυρίως τώρα που χωρίστηκε σε 2 ομίλους. Υπάρχει καλό επίπεδο αλλά θεωρώ παλιότερα ήταν πιο ανταγωνιστική. Είναι καλή κατηγορία που μπορείς να συναντήσεις κάλους και δυνατούς παίκτες.

Με το Σερραϊκό μπάσκετ ασχολείσαι, παρακολουθείς τις ομάδες μας?

Θα είμαι ειλικρινής, δεν έχω επαφή με το σερραϊκό μπάσκετ πια, παρακολούθησα μόνο τον ΑΟΣ που κάνουμε μια προσπάθεια εγώ και κάποια άλλα παιδιά (Άγγελος Πετιχαβας, Στέφανος Δημιτρακουδης, Σπύρος Ιωαννίδης και ο πρόεδρος Κώστας Τζαμπαζης), θέλοντας να αναδείξουμε νέα ταλέντα στον χώρο. Ναι μεν είμαι μακριά αλλά όσο μπορώ συμμετέχω κι εγώ και βοηθώ τους συνεργάτες μου.

Σου πέρασε από το μυαλό να επιστρέψεις?

Όχι. Το να επέστρεφα, πίσω ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο, ήθελα να παίξω ακόμα μια χρονιά στην Κατερίνη, κάτι που θα γίνει και γι 'αυτό ευχαριστώ και τον μάνατζερ μου κ. Θωμά Προδρόμου, όπως και την διοίκηση του Πιερικού και βλέπουμε. Είμαι αφοσιωμένος στον σύλλογο μου και ίσως αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά ως παίκτης του μπάσκετ ...

Πως αντιλαμβάνεσαι γενικότερα την κατάσταση στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ?

Έχω παίξει σε διάφορες κατηγορίες και αυτό που μπορώ να πω ότι το επίπεδο παραμένει καλό. Φυσικά το γεγονός των οικονομικών προβλημάτων που μαστίζει τις ομάδες και γενικότερα την χώρα, παίζει τον ρόλο του και μειώνει το θέαμα, όπως και ότι πρέπει να παίζουν υποχρεωτικά μικροί σε ηλικία παίκτες, επίσης μειώνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες. Έτσι όμως είναι η κατάσταση πλέον και παρόλα αυτά έχουμε μπασκετικες επιτυχίες.

Τι συμβουλεύεις τους νέους αθλητές, μέσα από τη εμπειρία σου στα παρκέ?

Η σκληρή δουλειά και η συγκέντρωση είναι το κλειδί για την επιτυχία. Να ξέρει ο κόσμος ότι όλοι έχουμε προβλήματα, αθλητές, προπονητές, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο. Πλέον οι προπονήσεις έχουν αλλάξει στο μπάσκετ επειδή οι προπονητές έχουν αποκτήσει κατάρτιση και γνώσεις πάνω στο άθλημα. Τα νέα παιδιά αν ακούνε τους προπονητές τους και είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν θα πετυχουν. Για να πετυχεις άλλωστε χρειάζεται να έχεις το «πακέτο»! Καλή η ατομική τεχνική και το ταλέντο αλλά φτιάχνεται και μέσω δουλειάς. Όπως επίσης χρειάζεται και η τακτική για να προχωρήσεις,

Πως χαρακτηρίζεις αυτό που συμβαίνει με τα νέα παιδιά που διαπρέπουν στις μεγάλες Ελληνικές ομάδες, σε τι διαφέρουν με άλλους παίκτες που δεν έχουν κάνει ακόμα την διαφορά?

Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού κυρίως αλλά και του Παναθηναϊκού ή του Πανιωνίου, πρόεκυψε επειδή οι αθλητές αυτοί είχαν καλά εφόδια, από μικροί. Δηλαδή, μπορεί να έχουν εξαιρετικό ταλέντο αλλά πέρασαν και από κολέγια της Θεσσαλονίκης ή ακαδημίες των Αθηνών που τους γύμνασαν εξαιρετικά. Μεγάλη υπόθεση η καλή προετοιμασία σε μικρή ηλικία, η δουλειά που γίνεται εκεί είναι φανταστική. Και φυσικά όταν πας σε μια τέτοια ομάδα, σε περιποιούνται οι καλύτεροι προπονητές και σε φτιάχνουν

Έχεις ξεχωρίσει κάποιον τέτοιο παίκτη?

Θεωρώ πολύ καλό τον Παππά που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό από τον Πανιώνιο. Εξαιρετικός γκαρντ που ενδεχομένως να φτάσει ψηλά.

Βλέπεις ΝΒΑ?

Δεν μου αρέσει το ΝΒΑ επειδή είναι καθαρά δείχνουν, κάπως γίνεται καλύτερο στα πλέι οφ αλλά και πάλι δεν με ξετρελαίνει, προτιμώ την Ευρωλίγκα επειδή παρακολουθείς καλή τακτική και μεγάλες μάχες ανάμεσα στις ομάδες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κωνσταντίνος Γκουντούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.