Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πενθεί η οικογένεια του Πιερικού. "Έφυγε" ο Β. Καραφουλίδης...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ (10/2/1934 - 27/8/2014) 

Η 27η Αυγούστου 2014 είναι ημέρα πένθους για τον Ιστορικό Πιερικό.
Η απώλεια που βιώνει σήμερα η ποδοσφαιρομάνα Κατερίνη είναι μεγάλη.
Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του Πιερικού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου πέρασε στην αιωνιότητα.
Το αστέρι της ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο μετέπειτα Ηγέτης του νεογέννητου Πιερικού μας, δεν είναι πια κοντά μας.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ 

Γεννήθηκε το 1934 παντρεμένος με τη Δομνίκη (Νίκη) Πόδα, απέκτησε 2 παιδιά, τον Γιάννη και τον Κώστα (ποδοσφαιριστή του Πιερικού της δεκαετίας του '80) και 5 εγγόνια.

Στα 16 του πρωτόπαιξε στη μεγάλη ομάδα του στον Μέγα Αλέξανδρου. Το 1953 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ με τον οποίο αναδείχτηκε πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λάμπη Κουϊρουκίδη. Κατόπιν την περίοδο 1957/1958 παίζοντας στον Ολυμπιακό κατέκτησε το νταμπλ έχοντας συμπαίκτες μου τον Σάββα τον Θεοδωρίδη, τον Μίμη τον Στεφανάκο και τον Ηλία Υφαντή. Εν συνεχεία επέστρεψε στον Μ. Αλέξανδρο και τη σεζόν 1959/1960 συμμετείχε με την ομάδα μου στο πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα. Υπήρξε τέλος ηγέτης της πρώτης ομάδας του Πιερικού το 1961, όπου και έπαιξε μέχρι το 1963 όταν και κρέμασε για πάντα τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια.

Τελευταίος του αγώνας στις 10/02/1963 (ημέρα των 29ων γενεθλίων του) στην αναμέτρηση ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 0-0, στο Πιερικό Στάδιο. Τη φανέλα της τελευταία του εμφάνισης παρέδωσε στα χέρια του άξιου συνεχιστή των μεγάλων επιτυχιών του Πιερικού Θεόδωρου Κιζίρογλου!

Εκτός από ποδοσφαιριστής διετέλεσε προπονητής του Πιερικού, αλλά και για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος της ομάδας με την ιδιότητα του Γραμματέα.

Βαγγέλης Καραφουλίδης: "Πιερικό ποδόσφαιρο και Πιερικός είναι αλληλένδετα. Ο Πιερικός αποτελεί την ατμομηχανή του Πιερικού ποδοσφαίρου και για μένα και την οικογένεια μου αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. "

ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗ, ΠΑΝΤΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ!

Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ι.Π. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.