Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Α΄ φάση Κυπέλλου Ελλάδος (1ος αγώνας): Πιερικός - Τύρναβος 2005 0-1

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα του Τυρνάβου, απέναντι στον Πιερικό στο γήπεδο "Πύρρος Δήμας" στο Λιτόχωρο, για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη έπαιξε μυαλομένα και επέστρεψε πίσω στον Τύρναβο με το διπλό. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, τη δημιούργησε ο Σολφερίνο στο 12 'αστοχώντας σε σουτ μέσα από την περιοχή. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Τσούκαλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα του Πιερικού Παπατολίκα και σκόραρε το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Τύρναβος έκανε μερικές καλές ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τον Τσούκαλο και τον Γεωργίου. Η μόνη ευκαιρία που δημιούργησε ο Πιερικός ήταν στο 43' από λάθος γύρισμα του Moussa το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους ποδοσφαιριστές του.

Το δεύτερο ημίχρονο προσέφερε καλύτερο θέαμα, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες να σκοράρουν. Αρχής γενομένης από το 49' όπου ο Πρίφτης απέκρουσε εντυπωσιακά το τετ-α-τετ με τον επιθετικό του Πιερικού. Από το κόρνερ που κερδίθηκε, ο Τύρναβος έβγαλε αντεπίθεση με τους Moussa και Γεωργίου, όπου ο δεύτερος δεν πρόλαβε να κατεβάσει τη μπάλα ακριβώς εκεί που την ήθελε. Στο 51' ο Πιερικός έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία εξ'επαφής με τον Μυστακίδη ενώ ένα λεπτό αργότερο ο διαιτητής ακύρωσε σωστά γκολ των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του Τυρνάβου.  Σε αυτό το διάστημα του τελευταίου μισάωρου, ο Πιερικός είχε την μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας αλλά τις ευκαιρίες τις έκανε ο Τύρναβος με τους Ζόραν και Moussa.

Διαιτητής. Παπαδόπουλος Ι (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νατσιόπουλος Δ (Μακεδονίας), Γούτας Σ (Χαλκιδικής) ..
4ος: Σημαιάκης Α (Χαλκιδικής).

Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Ντόσης, Ντόικιτς, Κοντσίδης, Σπάσιτς, Μπουζούκης (70' Παλάτσιος), Ελιομάρ, Κατσιαμήτας (46' Γιαννούλης), Μανίκας, Μυστακίδης (81' Νικολίτσης). 

Τύρναβος (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Χαλούλος, Πεχλιβανόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Μιλουτίνοβιτς, Νταντίδης, Γεωργίου (72' Σαμαράς), Ποκόνγκ, Τσούκαλος (58' Σκαθαρούδης), Σολφερίνο (77' Όττα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.