Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

17/06/13 : Γ. Τσαπουρνιώτης: "Τα εύστοχα σουτ του Πιερικού Αρχελάου"

Το εγχείρημα της συνένωσης των δυο ιστορικών ομάδων μπάσκετ της πόλης μας, του Πιερικού και του Αρχέλαου, συμπλήρωσε πέντε χρόνια.

Από τον Ιούνη του 2008 έως τον Ιούνη του 2013 οι ευχάριστες στιγμές από την παρουσία του συλλόγου στα ελληνικά παρκέ είναι πολλές και το αποτέλεσμα κρίνεται επιτυχημένο σε κάθε επίπεδο. Είναι γενική παραδοχή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν η θετική πορεία του μπάσκετ αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα την παρουσία του Πιερικού Αρχέλαου για δυο χρόνια στην Α2.

Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί που βρισκόταν το άθλημα τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν φτάσαμε βέβαια στην Α1, δεν γίναμε υπερομάδα, δεν αποφύγαμε λάθη και παραλείψεις, αλλά πρέπει να υπερηφανευόμαστε όλοι για το οικοδόμημα που χτίστηκε από τον Αποστόλη Πόδα και τους συνεργάτες του.

Καρπός της προσπάθειας αποτελεί το υπάρχον έμψυχο δυναμικό βασιζόμενο σε νεαρούς, ντόπιους αθλητές που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ξάφνιασαν με την αγωνιστική τους πρόοδο όλη την μπασκετική κοινωνία. Η δουλειά στον τομέα της ανάπτυξης, της καλλιέργειας του μπάσκετ, της παραγωγής αθλητών μέσα από τις ακαδημίες του συλλόγου για να στελεχωθεί η αντρική ομάδα, είναι οφθαλμοφανές ότι αποδίδει.

Ακόμη και η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Στέλιο Χατζηιωάννου, ενός δικού μας παιδιού, ενός ανθρώπου του Κατερινιώτικου μπάσκετ, ενός πετυχημένου προπονητή στις ακαδημίες της ομάδας, αποδεικνύει τη σταθερότητα, τη συνέχεια, την υγιή φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται πλέον η διοίκηση για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος. Ήταν μια κίνηση που εισέπραξε το χειροκρότημα όλων όσων αγαπούν το σύλλογο.

Η ομάδα όντως έχει μέλλον αν πορευτεί σε αυτό το πλάνο με επιμονή και υπομονή. Επιμονή, υπομονή και συνάμα στήριξη και συμμετοχή στη δράση του Πιερικού Αρχέλαου απαιτείται και από την τοπική κοινωνία, φορείς και φιλάθλους. Χρειάζεται λοιπόν περισσότερη πίστωση χρόνου, υγεία και δύναμη για τη συνέχεια.

Πέντε χρόνια τώρα ο Πιερικός Αρχέλαος σουτάρει κι ευστοχεί. Πέντε χρόνια ντριπλάρει, καρφώνει, δίνει ασίστ, ξεμαρκαρίζεται, κάνει και φάουλ, παίρνει και σε κατάλληλο χρόνο τα τάιμ άουτ για να ξεκουραστεί, για να οργανώσει, για να επιτεθεί.

Ας ευχηθούμε αυτά τα πετυχημένα χρόνια να γίνουν περισσότερα, με μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.