Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

14/06/13 : ΣΦΙΠ: Πιερικός, σημείο μηδέν...

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πιερικού για την επανεκλογή του, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες της προχθεσινής Γ.Σ. του ΣΦΚ.

Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συγχαρητήρια για την μέχρι σήμερα εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου, που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Ιστορίας του Μεγάλου μας Πιερικού.
Ευχόμαστε παράλληλα το βαρύ έργο που έχει αναλάβει η νυν Διοίκηση του Ερασιτέχνη Πιερικού, δηλαδή την προάσπιση, την διαφύλαξη και την ανάπτυξη της αίγλης, της ιδέας και του ονόματος ΠΙΕΡΙΚΟΣ, να το φέρει για άλλη μια φορά εις πέρας.

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού συναισθανόμενος την κρισιμότητα των ημερών που διάγει όχι μόνο το Πιερικό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο των εκδηλώσεων της, οφείλει να καλέσει όλους τους εμπλεκομένους σε ψύχραιμη εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν καταλάβουμε πού υπάρχει πρόβλημα, λογικό είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να το λύσουμε.

Διαβάσαμε με προσοχή το κάλεσμα του ΣΦΚ για την σημερινή συνάντηση.
Δυστυχώς η αναφορά στο πρόβλημα, περιορίζεται μόνο στο οικονομικό κομμάτι, ξεχνώντας τα όσα προηγήθηκαν τον προηγούμενο μήνα φέρνοντας και εμάς και τους οργανωμένους συνοπαδούς για άλλη μια φορά αντιμέτωπους με την ΠΑΕ. Ας είναι. Ας δεχτούμε να τα βάλουμε στην πάντα προσωρινά, κι ας δούμε τώρα μόνο το οικονομικό.

Με ευχολόγια και υποσχέσεις δεν λύνονται προβλήματα. Από τα λεγόμενα και τις πράξεις της Διοίκησης της ΠΑΕ, ένα πράγμα τεκμαίρεται:
Η κατάσταση είναι ανεπίστρεπτη με το παρόν μετοχικό καθεστώς. Άρα, μία είναι η λύση: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζουμε ότι το αρμόδιο όργανο για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι η Γενική Συνέλευση Μετόχων, στην οποία μετέχει βάσει Νόμου και ο Ερασιτέχνης, ως κάτοχος του 10% των μετοχών.

Θα μπορούσε λοιπόν να συγκληθεί μία Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων και να κληθούν να παρασταθούν όλοι οι φορείς.
Θα μπορούσε να προηγηθεί την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, μια συμφωνία - δέσμευση όλων των φορέων της Κατερίνης, περί του τρόπου που θα βοηθήσει ο καθένας τον Πιερικό.
Η συμφωνία - δέσμευση θα έπαιζε τον ρόλο μιας Ιδρυτικής Διακήρυξης του Πιερικού της 2ης πενηντακονταετίας. Αν όλοι οι φορείς της Κατερίνης δεσμεύονταν, εύκολα πιστεύουμε θα βρίσκονταν και τα απαιτούμενα για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας κι ας πράξουμε τα δέοντα, χωρίς ημίμετρα και προχειρότητες.

Κατερίνη 14 Ιουνίου 2013
Το ΔΣ του ΣΦΙΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (www.pierikos.info)

Αγαπάς τον Πιερικό? Αγαπάς την Ιστορία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.