Σάββατο 9 Μαΐου 2015

O Πιερικός, μετά από 8 χρόνια στη Β΄ Εθνική, υποβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική (αναλυτικό ρεπορτάζ + photos)

Μετά από 8 συναπτά έτη παρουσίας στα επαγγελματικά σαλόνια της Football League (άλλοτε Β΄ Εθνικής), ο Άρχοντας του Βορρά, ο ιστορικός ΠΙΕΡΙΚΟΣ από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα αγωνίζεται στο ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπου λαμβάνουν μέρος διάφορες κωμοπόλεις και χωριά.

Ο Πιερικός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα τα play out μιας και χθες Παρασκευή η ΕΠΑΕ με ανακοινώσεις της έκανε γνωστό πως τα δύο επόμενα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα με Αιγινιακό και Τύρναβο δεν θα διεξαχθούν, με υπαιτιότητα της ομάδας της Κατερίνης και συγκεκριμένα για οφειλόμενα χρέη σε πρώην ποδοσφαιριστές για τα οποία η προθεσμία αποπληρωμής έληξε! Επίσης, έκαστος για κάθε παιχνίδι μειώνονται δύο βαθμοί, δηλαδή συνολικά τέσσερις, οπότε αυτή τη στιγμή ο Πιερικός στην ειδική βαθμολογία έχει -3 βαθμούς και απέχει από τη σωτηρία 8 ολόκληρους πόντους, η οποία διαφορά θα αυξηθεί κι άλλο στις δύο επόμενες αγωνιστικές που η ομάδα δε θα αγωνιστεί.

Συγκεκριμένα η ΕΠΑΕ ανακοίνωσε:
"Ο αγώνας μεταξύ των Π.Α.Ε. « ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ », της 3ης αγωνιστικής ημέρας των play out του 2ου Ομίλου της FOOTBALL LEAGUE Ο.Π.Α.Π. αγωνιστικής περιόδου 2014 - 2015, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ « Γ. ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΗΣ», ματαιώνεται , λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. για την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Ο αγώνας μεταξύ των Π.Α.Ε. « ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 », της 4ης αγωνιστικής ημέρας των play out του 2ου Ομίλου της FOOTBALL LEAGUE Ο.Π.Α.Π. αγωνιστικής περιόδου 2014 - 2015, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στο Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ματαιώνεται , λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. για την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ."

Πηγή: Pierikosnews

Οφειλές υπήρχαν προς τους ποδοσφαιριστές Λαζαρίδη Γιάννη, Παπατόλιο Θάνο, Ίτσιο Δημήτρη, Νικολίτση Αστέρη, Ιορδανίδη Νίκο, Καραγκούνη Σωτήρη, Μιχαηλίδη Διονύση, Βραχνό Γιώργο καθώς και προς τον προπονητή τερματοφυλάκων Συμεωνίδη Γιάννη. Οι περισσότερες ωστόσο από τις παραπάνω περιπτώσεις είτε διευθετήθηκαν είτε πήραν αναβολή. Όλες πλην του ποδοσφαιριστή του Αιγινιακού (και πρεσεχούς μέχρι χθες αντιπάλου της ομάδς) Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αξίωνε μέχρι και χθες το απόγευμα το ποσό των 1000 ευρώ. Πηγές από την ομάδα αναφέρουν ότι όχι μόνο δόθηκε το ανωτέρω ποσό στον ποδοσφαιριστή αλλά δόθηκαν και περισσότερα χρήματα, ωστόσο ο Δημήτρης Ίτσιος (για ευνόητους λόγους) δεν αποδέχθηκε ότι εισέπραξε τα χρήματα επισήμως, με αποτέλεσμα ότι επακολούθησε.

Νωρίς το βράδυ στα γραφεία του προέδρου του Πιερικού Κωστα Παπαδόπουλου και συγχρόνως γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός συγκεντρώθηκε μια ομάδα 30 περίπου ατόμων (ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, παράγοντες) όπου έγινε σχετική συζήτηση μέσα σε έντονα συγκινησιακό και φορτισμένο κλίμα και αποφασίσθηκε από όλους η ομάδα να μην τα παρατήσει και να συνεχίσει στους αγώνες μπαράζ μέχρι το τέλος, χωρίς δεσμεύσεις και με όποια μαθηματική ελπίδα υπάρχει ακόμη. Υπήρξε κλίμα συσπείρωσης από πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι με σχετικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικό τους στίγμα! Το ίδιο έκαναν και με σχετική ανακοίνωση που έβγαλαν σήμερα το πρωί, η οποία αναφέρει:
"Κόντρα σε αυτούς που έχουν μάθει να κερδίζουν παιχνίδια εκτός γηπέδου εμείς είμαστε ΕΔΩ. Ενεργοί και συνειδητοποιημένοι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Όλη η οικογένεια του Πιερικού, πρόεδρος, παίκτες, εργαζόμενοι, ενωμένοι θα το πάμε μέχρι τέλους. Γιατί για εμάς οι αγώνες παίζονται μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Όχι σε σκοτεινά παρασκήνια. Τους αγώνες τους κερδίζεις με το πάθος, τη θέληση και την ικανότητα. Όχι στα χαρτιά. Συγχαρητήρια στον κ. Νιώπα και τα πειθήνια όργανά του. Η αποστολή τους εξετελέσθη. Η «υπερομάδα» τους δεν θα μας αντιμετωπίσει στο γήπεδό τους. Οι φόβοι τους δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Για όσους μας έχουν ξεγραμμένους, τους δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σαν μια γροθιά. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα."

Ακόμη και πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας έδειξαν με το δικό τους τρόπο την συμπαράσταση τους στην ομάδα από την οποία πέρασαν στο παρελθόν και προφανώς δέθηκαν με αυτή, σε αντίθεση με άλλους...

Από την πλευρά του Αιγινιακού και συγκεκριμένα του μεγαλομέτοχου Γιάννη Νιώπα αναφέρεται πως δεν ασχολούνται με το θέμα και τα όσα ακούγονται παρασκηνιακά, ενώ προς στιγμή δεν υπάρχει τοποθέτηση ούτε από τον ηθικό αυτουργό Δημήτρη Ίτσιο.

Η ομάδα σήμερα το πρωί έκανε κανονικά προπόνηση στο Πιερικό Στάδιο, μέσα σε κλίμα έντονου θυμού και πείσματος, κόντρα σε εξωγενείς παράγοντες και έδειξε ότι όσοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύλλογο συνεχίζουν μαζί σαν μια γροθιά ως το τέλος, σαν μια οικογένεια!
Από τη σημερινή προπόνηση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.