Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Α΄ φάση Κυπέλλου Ελλάδος (2ος αγώνας): Τύρναβος 2005 - Πιερικός 2-1 (Video)




Αν και προηγήθηκε ο Πιερικός, στο «Αλκαζάρ» ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Την ανατροπή έκανε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τυρνάβου που στο παιχνίδι με τον Πιερικό βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 35ο λεπτό του αγώνα μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάρκοβιτς. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Μυστακίδης που ανατράπηκε από τον Σολφερίνο.

Από εκεί και πέρα ​​οι παίκτες οι γηπεδούχοι πίεζαν επιζητώντας την ισοφάριση που όμως δεν ερχόταν. Οι κυανέρυθροι έδειξαν τις προθέσεις τους στο 62' όταν σε σέντρα του Μιλουτίνοβιτς ο Τσούκαλος έπιασε κεφαλιά που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.  Η ομάδα του Τυρνάβου συνέχιζε να πιέζει προσέχοντας και την άμυνα και έτσι στο 75ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Χαλουλού, ο Σολφερίνο έπιασε δυνατή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπατολίκα, κάνοντας το 1-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Τύρναβος έφτασε και στο 85' κοντά σε ένα ακόμη γκολ με το Ζυγκερίδη αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Πιερικού. Ότι δεν πέτυχε στο 85' ο Ζυγκερίδης το πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούκαλος ο οποίος δέχθηκε τη μπάλα από τον Ποκονγκ και σε τετ α τετ με τον Παπατολίκα κατάφερε να τον πλασάρει και να κάνει το 2 -1 που σφράγισε την πρόκριση για την ομάδα του Τυρνάβου στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 92 'ο Πιερικός έμειλε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντόση που κλώτσησε τον Τσούκαλο. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 φίλαθλοι, από τους οποίους περίπου 100 ήταν οπαδοί του Πιερικού που φιλοξενήθηκαν στη θύρα 2.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Διγκόζης): Πρίφτης, Σαμαράς, Καραμανλής, Χαλουλός, Πεχλιβανόπουλος, Γεωργίου (72 'Ζυγκερίδης), Ντατίδης, Μιλουτίνοβιτς, Οττα (55 Ποκόνγκ), Σολφερίνο, Τσούκαλος.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ζιώγας): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Ντόσης, Ντόικιτς, Κοντσίδης, Τσιάρας (77 'Μανίκας), Σπάσιτς, Μάρκοβιτς (69' Κόιτς), Σίλβα, Αλεξίου, Μυστακίδης (62 'Γιαννούλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.