Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Μπικούδης: Το γυναικείο ποδόσφαιρο χρειάζεται οργάνωση και στήριξη απο την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς

 Πως είναι αυτή την εποχή αγωνιστικά τα πράγματα στις Πιερίδες Μούσες?
Γενικά η φετινή χρονιά για τις Πιερίδες Μούσες είναι μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά.
Η προετοιμασία ξεκίνησε με 28 κορίτσια και στην πορεία για διαφόρους λόγους δεν μπορούσαν να συμμετέχουν δέκα από αυτές.
Αν αφαιρέσουμε και τα έξι κορίτσια που φέτος ξεκίνησαν να παίζουν και να μαθαίνουν ποδόσφαιρο και δεν ήταν έτοιμες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα τότε καταλαβαίνουμε ότι ο καταρτισμός της 11αδς ήταν πολύ δύσκολος.
Όμως μέσα από τις προπονήσεις και την μεγάλη υπερπροσπάθεια των κοριτσιών η ομάδα αγωνίζεται και διεκδικεί κάθε αποτέλεσμα από κάθε αντίπαλο.
 Ο άμεσος στόχος είναι η σωτηρία της ομάδας και αυτό θα κριθεί στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος.

Παράλληλα δημιουργούμε μια νέα ομάδα με μέλλον για τα επόμενα χρόνια και ο στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρουμε θέαμα.
Τα νέα κορίτσια που ήρθαν το καλοκαίρι, άρχισαν να αντιδρούν σωστά στις προκλήσεις αυτού του πρωταθλήματος?
Όλα τα νέα κορίτσια που ήρθαν φέτος στην ομάδα έχουν βελτιωθεί αρκετά και άρχισαν να αντιδρούν σωστά στις προκλήσεις αυτού του πρωταθλήματος, έχουν πάρει όλες ευκαιρίες να συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες και η φιλοσοφία της φετινής χρονιάς να είναι να ανανεώσουμε το έμψυχο υλικό.
Ποιό είναι το επόμενο παιχνίδι για την ομάδα σου? Υπάρχουν προβλήματα εν όψη του αγώνα?

Η ομάδα μας αγωνίζεται την Κυριακή με αντίπαλο την Πανσσεραϊκή στο γήπεδο Ατρομήτου και ώρα 15:00
Προβλήματα υπάρχουν πάντα σε κάθε προπόνηση και έχουν να κάνουν με τις δυσκολίες των κοριτσιών να συμμετέχουν στις προπονήσεις λόγο υποχρεώσεων. Π.χ σχολειό φροντιστήρια και κάποια κορίτσια μένουν εκτός Κατερίνης λόγο σπουδών.
Μέσα από αυτές τις δυσκολίες προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο μπορούμε καλύτερα και να διατηρήσουμε την αγωνιστική φόρμα της ομάδας.
Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην περιοχή μας?
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο γενικά στην Ελλάδα αλλά και στον Νομό μας. 
Το κυριότερο πρόβλημα είναι το γηπεδικό όταν μία ομάδα έχει είκοσι χρόνια παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα και δεν έχει γήπεδο καταλαβαίνετε τι γίνετε.
Όμως εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος  γιατί υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κοριτσιών που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και είδη φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια να διδαχτεί το ποδόσφαιρο στα σχολεία και κάποια από αυτά θα κατεβάσουν ομάδες στο σχολικό πρωτάθλημα.
Χρειάζεται όμως καλύτερη οργάνωση και στήριξη  από την πολιτεία και από τους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.