Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Με τις Κρήσσες Ρεθύμνου κληρώθηκαν οι Πιερίδες Μούσες για το κύπελλο Ελλάδος



Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Η κλήρωση ανέδειξε τα εξής ζευγάρια:

Χαλκίδα - Ατρόμητος Αθηνών

Πανσερραϊκή - Βόλος 2004

Μέντεκας Καλαμαριάς - Καβάλα 86

Τρίκαλα 2011 - Ελπίδες Καρδίτσας

ΑΟ Χανίων - Νέοι Εργοτέλης

Μαγνησιακός - ΑΕ Γλυφάδας

Ήφαιστος Περιστερίου - Άρης

Ολυμπιακός Καμινίων - ΠΑΟΚ

Πιερίδες Μούσες - Κρήσσες Ρεθύμνου

Λαύρα Αργυρ. - Δράμα

Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16 Δεκεμβρίου
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο θεσμός επανήλθε μετά από δέκα χρόνια αδράνειας. Η αδυναμία κάλυψης των εξόδων μετακίνησης 
ήταν η αιτία της μη διεξαγωγής του Κυπέλλου την τελευταία δεκαετία.


ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Για την 1η φάση θα διεξαχθεί μία δημόσια κλήρωση. Για την 2η φάση θα διεξαχθεί μία δημόσια κλήρωση. Από την 3η  έως και την 5η φάση θα διεξαχθεί μία ενιαία δημόσια κλήρωση.
Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνονται σε πέντε (5) φάσεις:

1η ΦΑΣΗ  (16 Δεκεμβρίου 2012)Θα λάβουν μέρος οι είκοσι μία (21) ομάδες της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας.
Η κλήρωση των αγώνων της 1ης φάσης θα διεξαχθεί με δύο κληρωτίδες. Στην  μία θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και στην άλλη οι ομάδες της Β΄ Κατηγορίας. Από τις έντεκα (11) ομάδες της Β΄ Κατηγορίας θα εξαιρεθεί μία ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα. Οι υπόλοιπες 20 ομάδες θα αγωνισθούν, μετά από κλήρωση, μεταξύ τους σε 10 απλούς αγώνες, στην έδρα των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας. Θα προκριθούν οι δέκα (10) νικήτριες ομάδες στην επόμενη φάση.

2η ΦΑΣΗ (27 Ιανουαρίου 2013)Θα λάβουν μέρος η μία ομάδα που εξαιρέθηκε και οι 10 νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από  την 1η φάση.
Από τις  10 νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης θα εξαιρεθούν πέντε (5) ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα. Οι υπόλοιπες πέντε (5)  ομάδες και η μία (1) ομάδα που εξαιρέθηκε. στην 1η φάση (σύνολο 6 ομάδες) θα αγωνισθούν, μετά από κλήρωση, μεταξύ τους σε τρεις (3) απλούς αγώνες. στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη. Θα προκριθούν οι τρεις (3) νικήτριες ομάδες στην επόμενη φάση.

3η ΦΑΣΗ (14 Απριλίου 2013)Θα λάβουν μέρος οι πέντε (5) ομάδες που εξαιρέθηκαν και οι τρεις (3) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από  την 2η φάση.
Θα διεξαχθούν 4 απλοί αγώνες σε ουδέτερη έδρα. Θα προκριθούν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες στην επόμενη φάση.

4η ΦΑΣΗΘα λάβουν μέρος οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από  την 3η φάση.
Θα διεξαχθούν 2 απλοί αγώνες σε ουδέτερη έδρα. Οι 2 νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον τελικό αγώνα.

5η ΦΑΣΗ  Τελικός αγώναςΘα διεξαχθεί ένας (1) αγώνας σε ουδέτερη έδρα.
Οι αγώνες της 4ης και 5ης (17-19 Μαΐου 2013) φάσης θα διεξαχθούν εντός τριών ημερών σε ένα γεωγραφικό μέρος που θα επιλεγεί από την Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου και σε γήπεδα της ίδιας Ένωσης. Οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και οι νικητές θα αγωνιστούν στον Τελικό αγώνα δύο μέρες μετά.

Στους αγώνες Κυπέλλου όλων των φάσεων σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων ο νικητής θα αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ Ερασιτεχνών Πρωταθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.