Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τελικός αποκλειστικός πίνακας με το "πάρε-δώσε" του Καλοκαιριού!

Το Pierikos24 Blog σας παρουσιάζει τον τελικό αποκλειστικό πίνακα με το φετινό καλοκαιρινό "πάρε-δώσε" του Πιερικού. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Καλοκαιριού (και συγχρόνως των μεταγραφών) και εκτός συγκλονιστικού γεγονότος ο πίνακας δεν θα αλλάξει μέχρι και τις μεταγραφές του Χειμώνα. Ο Πιερικός τελικά δεν βρήκε τον Έλληνα επιθετικό που αναζητούσε και θα στραφεί σε εσωτερικές λύσεις, πριν την χειμερινή αγορά. Ακολουθεί ο εν λόγω πίνακας :

Τουρνουά 3 on 3 από τον Πιερικό Αρχέλαο


Το τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου διοργανώνει τουρνουά 3 on 3.
Θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και αναμένεται να πάρουν μέρος πολλά παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ.
Η εκδήλωση αυτή είναι στο πλαίσιο μια σειράς δραστηριοτήτων του Πιερικού Αρχελάου.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Φιλικό παιχνίδι: Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Ομάδα U-17 Πιερικού 3-3

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog

Στο 1ο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για φέτος, η νεοσύστατη ομάδα U-17 του ΣΦΚ Πιερικού αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου (Β' τοπικό Πιερίας) με τον οποίο ήρθε ισόπαλη με το αγγλικό 3-3. Οι δύο ομάδες έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν όλοι κάτω των 20 ετών (οι του Πιερικού εννοείται ότι ήταν όλοι κάτω από 17 ετών). Τα γκολ της αναμέτρησης:

Video από το πρόσφατο φιλικό των Νέων του Πιερικού με τον Άρη Κοκκινοπλιτών


Video από το πρόσφατο φιλικό του Πιερικού με την ΑΕΛ


Φωτορεπορτάζ από την προετοιμασία των Πιερίδων Μουσών

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog

Η μοναδική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στον Νομό μας, οι Πιερίδες Μούσες, προετοιμάζονται εντατικά για το νέο πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας στην οποία θα αγωνιστούν και φέτος με στόχο την άνοδο στην Α' εθνική. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και διεξάγονται στο γήπεδο του Μυλαυλάκου-Παραδείσου (γήπεδο Ατρόμητου Κατερίνης) το οποίο θα αποτελέσει την έδρα της ομάδας και φέτος. Ας στηρίξουμε και φέτος όλοι αυτήν την ομάδα ώστε να την βοηθήσουμε να πετύχει τον στόχο της! Παρακάτω παρατίθενται μερικές φωτογραφίες από την χθεσινή προπόνηση: 

Μετά τον Γαλάνη ανανεώνουν και οι Ξηρομερίτης, Μποχωρίδης


Η συμφωνία με τον Δημήτρη Γαλάνη αποτέλεσε το πρώτο βήμα της σεζόν για τον Πιερικό Αρχέλαο. Η ομάδα μας διατήρησε στον πάγκο της τον προπονητή που έχει συνδεθεί με τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών (το τυπικό θέμα αναμένεται να διευθετηθεί τις προσεχείς ημέρες), ενώ άμεσος συνεργάτης του θα παραμείνει ο Χρήστος Ξηρομερίτης.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά!

Την πρώτη συγκέντρωσή τους για τη νέα χρονιά πραγματοποίησαν οι προπονητές της Ακαδημίας Μπάσκετ τους Πιερικού Αρχελάου στα γραφεία του συλλόγου.
Το προπονητικό τιμ που αποτελούν έμπειροι γυμναστές και καλαθοσφαιριστές με πανεπιστημιακές σπουδές όχι μόνο στη φυσική αγωγή, αλλά και σε παιδαγωγικό επίπεδο, συζήτησε με τους διοικητικού υπευθύνους του συλλόγου για τον προγραμματισμό και τις κατευθύνσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Στην αρχή ο γενικός αρχηγός του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Πόδας καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και τους ευχήθηκε «καλή χρονιά», στη συνέχεια ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Μπάσκετ Στέλιος Χατζηιωάννου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του προγράμματος που και φέτος θα είναι αξιοζήλευτο και ουσιαστικό και τέλος, ο Λάκης Χαρακλιάς, έφορος του συλλόγου, έδωσε κι΄ αυτός τις δικές τους ευχές για την επιτυχία και την ουσιαστική μπασκετική διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών.
Οι προπονητές, παλιοί και νέοι, δήλωσαν ότι με δύναμη, ενθουσιασμό και αγάπη θα συνεχίσουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που επιτελείται εδώ και πολλά χρόνια και πλαισιώνει τις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες που επιτελούνται στην Πιερία. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές για το πρόγραμμα μπάσκετ της σχολής του Πιερικού Αρχελάου ξεκίνησαν και το αυτό απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 5 έως 17 ετών.
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977028009 WU, 6945670723, και  6975853046 WU.

Έγινε η κλήρωση της Β' εθνικής μπάσκετ. Πρεμιέρα με τοπικό ντέρμπι για τον Πιερικό Αρχέλαο...

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog

Έγινε χθες βράδυ στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση και του βορείου ομίλου της φετινής Β' εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, στην οποία θα συμμετέχει ο Πιερικός Αρχέλαος. Η κληρωτίδα είχε κέφια, μιας και έβγαλε για την πρεμιέρα αρκετά γειτονικά ντέρμπι. Ένα από αυτά είναι και το παιχνίδι της ομάδας μας με τον Αίαντα Ευόσμου που θα γίνει στην Κατερίνη. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012. Ας δούμε όλο το πρόγραμμα της Β' εθνικής :
1η Αγωνιστική – 14/10/12

ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΙΓΑΛΕΩ
ΜΕΝΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ.
ΣΤΡΑΤΩΝΙ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ


Παραμένει προπονητής ο Δ. Γαλάνης!

Στο τιμόνι του Πιερικού Αρχέλαου αναμένεται να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Δημήτρης Γαλάνης. Ο έμπειρος τεχνικός είχε διαρκείς επαφές με τη διοίκηση των "μελανόλευκων" τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μετά από πολύωρες συζητήσεις οι δύο πλευρές βρήκαν τη "χρυσή τομή" για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.Εφόσον επικυρωθεί και τυπικά η παραμονή του κόουτς Δημήτρη Γαλάνη στον πάγκο του Πιερικού, σειρά θα πάρουν οι ανακοινώσεις παικτών καθώς στο στρατόπεδο των "μελανόλευκων" δεν έχουν σταματήσει λεπτό να διαπραγματεύονται με τους μεταγραφικούς τους στόχους.Στόχος αποτελεί η απόκτηση έξι παικτών που θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας και οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τους πολλά υποσχόμενους Εφήβους που διαθέτει ο Πιερικός.Σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα βδομάδα είναι κάτι παραπάνω από… γεμάτη για τους ανθρώπους του Πιερικού, οι οποίοι καλούνται να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Νέοι προπονητές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

Ενισχύεται η προπονητική ομάδα
Τρεις νέοι προπονητές θα πλαισιώσουν φέτος την Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου για την οποία οι εγγραφές για τη νέα αγωνιστική περίοδο άρχισαν.
Οι νέοι αυτοί προπονητές είναι γνωστοί από το πιερικό μπάσκετ και αναλυτικά τα βιογραφικά τους είναι τα παρακάτω:
Χρυσίδης Δαμιανός: Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Ως αθλητής έχει αγωνιστεί στον Πιερικό (Β και Γ εθνική), τον ΒΑΟ (Α1, Α2), τη Σιάτιστα, το Φίλιππο Βέροιας, τους Δαίδαλους Ν. Καλλικράτειας, τη Χαλκηδόνα και τον ΓΣ Κουφαλίων. Υπήρξε 42 φορές διεθνής με τις εθνικές ομάδες των παίδων και των εφήβων. Με την εθνική των παίδων μάλιστα κατέκτησε στη Σαμσούντα της Τουρκίας το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με την εθνική παίδων έχει άλλο ένα χρυσό στους Μεσογειακούς αγώνες της Σμύρνης το 1992. Έχει διατελέσει προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πιερικού και είναι μέλος της προπονητικής ομάδας του SBC του Θόδωρου Ροδόπουλου.
Αβουρδιάδου Σέβη: Aπόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση, είναι  κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, καθώς επίσης και υποψήφια Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπήρξε αθλήτρια του Αρχελάου με τον οποίο κατέκτησε δυο πρωταθλήματα στην ΕΚΑΣΚΕΜ, ένα γυναικών και ένα νεανίδων (1997-1998). Αγωνίστηκε επίσης στον Ήφαιστο Θεσ/νίκης με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ το 2003 . Έχει εργαστεί ως προπονήτρια στα τμήματα υποδομής του Άρη όπου υπήρξε και υπεύθυνη οργάνωσης γραμματείας των ακαδημιών. Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη ως υπεύθυνη των αθλητικών ομάδων μπάσκετ δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Τσαϊτουρίδης Φάνης: Eν ενεργεία αθλητής της καλαθοσφαίρισης. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του Αρχελάου. Το 2005 κατέκτησε με την εφηβική ομάδα του Αρχελάου την 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Αρχελάου που πανηγύρισε το 2008 την άνοδο στη Β΄εθνική ύστερα από αγώνες μπαραζ. Έχει αγωνιστεί ακόμα στον Πιερικό Αρχέλαο (2008-2010 άνοδος στην Α2) και πέρυσι στον Αιγινιακό.

Ξεκινάει το Πρόγραμμα Μπάσκετ Νεαρών Αθλητών του Πιερικού Αρχέλαου


Στέλιος Χατζηιωάννου – υπεύθυνος ακαδημίας: «Εκτός από την βασική μας επιδίωξη που είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη μάθηση, την ευχαρίστηση και τη διασκέδαση, προσπαθούμε να δώσουμε στους αθλητές μας όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις και εμπειρίες»
Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και επίσημα το πρόγραμμα μπάσκετ της ακαδημίας του Πιερικού Αρχελάου με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σταθμού.
Η περσινή χρονιά ήταν για τον Πιερικό Αρχέλαο ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς είχε να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα. Η 6η θέση της εφηβικής ομάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ από τους παίδες, αλλά και οι διακρίσεις των μικρότερων τμημάτων σε σημαντικά τουρνουά (καθώς δεν διεξάγονται αντίστοιχα πρωταθλήματα) με τη συμμετοχή ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα, ήταν κάποια από αυτά.
Για τους ιθύνοντες του συλλόγου ωστόσο βασικός αγωνιστικός στόχος δεν είναι η κατάκτηση πρωταθλημάτων, αλλά η επάνδρωση της πρώτης ομάδας με όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές από τα τμήματα υποδομής και η παραγωγή παικτών.
Και σε αυτό το κομμάτι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Την περσινή περίοδο τέσσερις αθλητές από την εφηβική ομάδα και ένας από το παιδικό είχαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ φέτος αναμένεται να πάρουν ενεργό ρόλο στη Β΄ εθνική ακόμη περισσότεροι αθλητές. Επιπλέον, ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν η μόνη επαρχιακή ομάδα που παρουσίασε δικούς της αθλητές (Φακοπουλίδης, Τσαλμπούρης) τόσο στην εφηβική, όσο και στην παιδική εθνική ομάδα. Επίσης έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για πολλούς νέους αθλητές από ομάδες υψηλότερων κατηγοριών, με τον Αναστάσιο Πρισκομάτη να παραχωρείται στην Αγία Παρασκευή (Α2 κατηγορία).
Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού προγράμματος και προπονητής της εφηβικής και παιδικής ομάδας Στέλιος Χατζηιωάννου, δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα μας έχει πλέον το δικό της πρόγραμμα, ένα μοντέρνο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Οι αθλητές μας προπονούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως είναι αυτές του κλειστού γυμναστηρίου στο Σταθμό. Εκτός από τις προπονήσεις του μπάσκετ από κάποια ηλικία και μετά γίνονται ατομικές προπονήσεις, όπως και προπονήσεις βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης (ενδυνάμωση, ταχύτητα, έκρηξη, αλτικότητα, ευκινησία). Το πρόγραμμα εκτελείται από 14 προπονητές που στην πλειοψηφία τους είναι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ και τέσσερις από αυτούς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου. Όλοι οι προπονητές μας έχουν αγωνιστική εμπειρία, αλλά για μας δεν είναι το βασικό κριτήριο. Θέλουμε προπονητές δάσκαλους που να γνωρίζουν από παιδαγωγική, μεθοδολογία, κινητική μάθηση, ψυχολογία.  Η προπονητική ομάδα πλαισιώνεται από μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τον ορθοπεδικό κ. Μανώλη Παπακώστα, τον καρδιολόγο κ Θόδωρο Γρηγορόπουλο, τον φυσικοθεραπευτή κ. Παναγιώτη Χοντολίδη, τον διαιτολόγο κ. Βασίλη Καπετανάκη και τους εργοφυσιολόγους κ. Γιώργο Ζιώγα και Σάκη Κουτλουμπάση. Εκτός από την βασική μας επιδίωξη που είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη μάθηση, την ευχαρίστηση και τη διασκέδαση, προσπαθούμε να δώσουμε στους αθλητές μας όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις και εμπειρίες. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και ακόμα πλουσιότερο αναμένεται να είναι τη νέα σεζόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πήραμε μέρος σε 7 τουρνουά (Πήλιο, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Λάρισα και 2 στην Κατερίνη) τα τμήματα μας έπαιξαν συνολικά πάνω από 60 φιλικούς αγώνες με 26 διαφορετικές ακαδημίες (χωρίς να υπολογίζουμε τα φιλικά εντός του νομού) ανάμεσα στις οποίες του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Αμαρουσίου, του Ίκαρου Καλλιθέας και του Ηρακλή».

Ψηφίστε - Πείτε την γνώμη σας για τις φετινές μεταγραφές.

 Επιμέλεια: Pierikos24 Blog

Ακόμα μία μεταγραφική περίοδος φτάνει στο τέλος της, με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας να είναι πολλές σε όλα τα επίπεδα. Οπότε τώρα ήρθε η ώρα το κοινό του Πιερικού, να καταθέσει την άποψή του για όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Έτσι το Pierikos24 Blog σάς δίνει την δυνατότητα μέσω της ψηφοφορίας που αναρτήθηκε στην δεξιά στήλη του blog, να ψηφίσετε αλλά και να πείτε την γνώμης σας με τα σχόλιά σας (σε αυτήν την ανάρτηση), για το...τί σας άρεσε, τί δεν σας άρεσε ή τί σας προκάλεσε εντύπωση στο φετινό πλούσιο μεταγραφικό παζάρι του Πιερικού!

Ένας ακόμα επιθετικός και τέλος...!

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog 

Τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Ντάνι στην γραμμή κρούσης, αναζητά ο Πιερικός. Στις λίγες ακόμα μέρες που απομένουν για το τέλος και την φετινής μεταγραφικής περιόδου, τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και γνωστά, εξάλλου τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενες αναρτήσεις. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι παίκτης που θα ταράξει τα νερά, όπως ο Ντάνι, αλλά σίγουρα θα είναι ένας έμπειρος επιθετικός που γνωρίζει τη Β' Εθνική. Για το αν θα είναι ξένος ή Έλληνας, σίγουρα ο Νίκος Γκουλής προτιμάει έναν Έλληνα για την πλαισίωση του Ντάνι.
Δεν αναμένεται κάποια άλλη μεταγραφική κίνηση, μιας και το ρόστερ θα είναι πλήρες και με την προσθήκη ενός επιθετικού (η ομάδα θα καλύψει με "εσωτερική μεταγραφή" το κενό που άφησε ο Καρακατσάνης). Με το επίσημο τέλος των μεταγραφών, θα αναρτήσουμε όπως μόνο το Pierikos24 Blog σάς έχει μάθει,τ ον τελικό πίνακα του "ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ" του Πιερικού για το φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αναμένετε λοιπόν!!!

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη με τους ανθρώπους του τμήματος volley

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Pierikos24 Blog.

Με τους ανθρώπους του τμήματος volley του ΣΦΚ Πιερικός είχε την χαρά και την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συζητήσει το Pierikos24 Blog. Θέσαμε τις ερωτήσεις μας στους πλέον αρμόδιους με σκοπό να πάρουμε τις ανάλογες απαντήσεις που θα μας κάνουν όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα τον φετινό Πιερικό του volley και τους στόχους του, στην πρώτη χρονιά που η ομάδα μας θα αγωνιστεί στην Α2 εθνική κατηγορία της χώρας. Ας δούμε τι μας είπαν :

P24 : Σε πιο στάδιο βρίσκεται αυτήν την στιγμή η ομάδα volley; Πότε ξεκίνησε η προετοιμασία;

ΣΦΚ : Η προετοιμασία της ομάδας volley του Πιερικού ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου και γίνεται σε εντατικούς ρυθμούς με προπονήσεις φυσικής κατάστασης αλλά και ασκήσεις με βάρη σε γυμναστήριο.

P24 : Ποιοι είναι οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας φέτος (θέσεις-παίκτες) ;

ΣΦΚ : Η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Όπως γνωρίζετε, διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και τα χρήματα δεν περισσεύουν. Φυσικά και έγιναν προσεγγίσεις σε παίκτες που μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά για διάφορους λόγους δεν επετεύχθη η συμφωνία. Είναι σημαντική, πάντως, η επιστροφή του ταλαντούχου πασαδόρου Γιώργου Ηλίδη που θα φοράει ξανά, μετά από δύο χρόνια, την φανέλα του Πιερικού.

P24 : Ποια θα είναι η δομή της Α2 εθνικής κατηγορίας φέτος; Ποιες ομάδες συμμετέχουν και πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα;

ΣΦΚ : Η παρούσα δομή της Α2 κατηγορίας είναι τρεις όμιλοι, με τον Πιερικό να συμμετέχει στον βόρειο όμιλο μαζί με δύο ομάδες από τον Έβρο (Ορεστιάδα, ΓΕ Αλεξανδρούπολης), τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα και έξι ομάδες από την Θεσσαλονίκη (ΜΕΝΤ, Ελπίς Αμπελοκήπων, ΧΑΝΘ, Μέγας Αλέξανδρος, Αίας Ευόσμου, Γαλαξίας). Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στις 31/8 που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την δήλωση συμμετοχής των ομάδων. Υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση στην κατηγορία (από 3 σε 2 ομίλους) αν αποσυρθούν αρκετά σωματεία (ήδη από τον Βόρειο όμιλο δεν θα συμμετέχει ο Απόλλων Καλαμαριάς). Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 27 Οκτωβρίου.

P24 : Από το περσινό ρόστερ, ποιοι παίκτες παρέμειναν και ποιοι αποχώρησαν ;

ΣΦΚ : Από το περσινό ρόστερ έμεινε ένας "κορμός" 10 αθλητών, που θα πλαισιωθεί από νέα παιδιά που "ανέβηκαν" στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες. Αποχώρησε μια τετράδα παικτών (Γρηγοριάδης, Πάπας, Σουλής, Τσιουπλής), ενώ δύο παίκτες (Μπατσαράς Μ., Αδαμίδης) δόθηκαν  δανεικοί σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου και σπουδάζουν.

P24 : Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος του Πιερικού φέτος στο νέο πρωτάθλημα; Τι να περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι

ΣΦΚ : Όπως για κάθε νεοφώτιστη ομάδα, ο αγωνιστικός στόχος του Πιερικού είναι η παραμονή στην κατηγορία. Είτε επιτευχθεί, είτε όχι, βασικοί στόχοι είναι να εξελιχθούν τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα και να δημιουργηθεί ένας "κορμός" παικτών που θα αποτελεί την μελλοντική βάση της ομάδας.

P24 : Γράψτε ότι άλλο θέλετε να πείτε και προσκαλέστε τους φιλάθλους του Πιερικού για την νέα αγωνιστική χρονιά.

ΣΦΚ : Μιας και μιλάμε για στόχους, ένας ακόμη πιο σημαντικός είναι να γνωρίσει ακόμη περισσότερο ο κόσμος της Πιερίας το άθλημα και να το αγαπήσει. Να θελήσουν περισσότερα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα, κάτι που θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του στον τόπο μας. Οι εντός έδρας αγώνες θα διεξάγονται το απόγευμα του Σαββάτου. Προσκαλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης (και όχι μόνο) να έρθει να μας στηρίξει και να χαρούμε όλοι μαζί την συμμετοχή -για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας- στην Α2 κατηγορία του volley.


Φιλικό παιχνίδι: Άρης Κοκκινοπλιτών - Νέοι Πιερικού 0-1 (Photos)



Ένα πολύ καλό φιλικό παιχνίδι έγινε χθες (26-8-2012) στο Β΄ΔΑΚ Κατερίνης μεταξύ του Άρη Κοκκινοπλιτων (Β΄ τοπικό) και των Νέων Πιερικού. Ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος η ομάδα του Άρη, είχε μερικές καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Στην επανάληψη η ομάδα του Πιερικού ανέβασε απόδοση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 82΄ με την πολύ καλή ατομική ενέργεια του Κατσιούλη που πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Άρη και έκανε το 0-1 για τον Πιερικό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Εξαιρετική η δουλειά του Ευάγγελου Τσιαμπέρα (προπονητή) που γίνεται με πολλά νέα πρόσωπα για την νέα σεζόν.
Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα:
2ο λεπτό: Πλασέ από τους παίκτες του Άρη από πολύ κοντά αλλά ο Τσολακίδης είπε όχι και κράτησε το μηδέν για την εστία του.
15ο λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη μετά τον τραυματισμό του Μαργαρίτη στην θέση του ο Γρηγοριάδης.
43ο λεπτό: Ένα δυνατό σουτ για τον Πιερικό διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο πορτιέρο του Άρη, εκτέλεση του κόρνερ και πολύ δυνατό σουτ από τον Νούλα για τον Πιερικό η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
68ο λεπτό: Μοναδική ευκαιρία για τον Άρη, πλασέ σε κενή εστία η μπάλα φεύγει άουτ.
70ο λεπτό: Δυνατό σουτ από τον Νούλα μπλοκάρει με δυσκολία ο Πανανός.
82ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Για τον Πιερικό μετά την πολύ καλή ατομική ενέργεια του Κατσιούλη που πλάσαρε τον Πανανό, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του.

Συνθέσεις:
Πιερικός: Τσολακίδης, Παναγιωτίδης Γ., Μπλιούμης, Γεωργιάδης, Καλαϊτζής, Νούλας, Ζόβληκας, Δαλαμήτρας, Καρτσαμπάς, Τσιώμης, Ζούκα.
Επαιξαν οι: Τόσκας, Τσοπουζίδης, Κατσιούλης, Τσιώμης, Αδάμου, Παπαδημητρίου, Σκεντέρης, Ερμάλ, Καρτσαμπάς, Μησιούδης.

Άρης Κοκινοπλιτών: Πανανός, Τοτσίδης, Τριανταφύλλου, Λάλας, Καστανάρας, Κυλώνης, Σκαμπαρδώνης, Λαγιώτης, Ρομέου, Μπασμπανάς, Μαργαρίτης.
Έπαιξαν οι: Γρηγοριάδης, Ιωάννου, Γάκης, Γιάννης, Μουτζηδισφύλι, Παπαδόπουλος.


Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Εντάχθηκε και ο Παπαστεργίου



O Πιερικόs θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο 24χρονος αμυντικός αν και ξεκίνησε προετοιμασία στην Παναχαϊκή, ενημερώθηκε πρόσφατα ότι δεν υπολογίζεται και έτσι έμεινε ελεύθερος.  Το Σάββατο και ύστερα από συζητήσεις έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς αποτελούσε εισήγηση του Νίκου Γκουλή.Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στις 24/3/1988, έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού μπακ. Έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την περίοδο 2006-2007. Την σεζόν 2007-2008 δόθηκε δανεικός στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και είχε 26 συμμετοχές, την περίοδο 2008-2009 δόθηκε δανεικός στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου όπου είχε 31 συμμετοχές και 4 γκολ, την περίοδο 2009-2010 αγωνίστηκε στην Κύπρο και στην Αναγέννηση Επανομής όπου είχε 7 συμμετοχές. Ο Παπαστεργίου έχει αγωνιστεί επισεις σε Θερμαϊκό,  Ατρόμητο Γεροσκήπου, Νίκη Βόλου, Πόντιους Κατερίνης και Παναχαϊκή.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog

Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου ερασιτεχνισμού εκ μέρους της ΠΑΕ Πιερικός. Ο Πιερικός για άλλη μια φορά δεν είχε λευκές στολές για να αγωνιστεί! Και μην ξεχνάμε ότι το λευκό είναι ουσιαστικά το μοναδικό χρώμα της ομάδας (το μαύρο είναι συμπληρωματικό). Και αυτήν την φορά (όπως και στο φιλικό με την Βέροια), ξεκίνησε τον φιλικό αγώνα με την Λάρισα με περσινές μαύρες μπλούζες προπόνησης (!) που έχουν ξεμείνει στα αποδυτήρια της ομάδας και με τα περσινά σορτσάκια και κάλτσες που επίσης ξέμειναν. Το καταπίνουμε κι αυτό, ωστόσο όταν ο διαιτητής έδωσε εντολή στους παίκτες του Πιερικού να αλλάξουν μπλούζες ώστε να ξεχωρίζουν από τις σκούρες βυσσινί μπλούζες της Λάρισας, οι παίκτες άλλαξαν μέσα στο γήπεδο (photo) και έβαλαν κάτι ακόμη πιο αποκρουστικό. Έβαλαν τις γκρι με κίτρινες αποχρώσεις μπλούζες προπόνησης που φόρεσαν και στα πρώτα φετινά φιλικά (και αυτές είναι περσινές). Βέβαια, για νούμερα και ονόματα παικτών πίσω από τις φανέλες ούτε λόγος. Απλά ήταν γραμμένο ένα λιτό "ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ". Είναι απαράδεκτο να γίνεται επίσημο φιλικό και να μην υπάρχουν νάυλον φανέλες επίσημων αγώνων με νούμερα και ονόματα. Ακόμη πιο απαράδεκτο που ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου, η ΠΑΕ να μην έχει προμηθευτεί ακόμη τον φετινό ιματισμό της ομάδας και να ψάχνει ακόμη την εταιρεία η οποία θα την "ντύσει". Το μόνο θετικό σε αυτό το θέμα ήταν ότι πλέον η ομάδα δεν φόρεσε τις κίτρινες κάλτσες με τα μπλε σορτσάκια όπως έκανε στα φιλικά με Λεβαδειακό, Πιρίν και Μπάνσκο. Επιπλέον, και σε αυτό το φιλικό δεν υπήρχε ούτε ίχνος securiti στις θύρες εισόδου για τον έλεγχο των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα τον ρόλο αυτόν να αναλάβουν μέλη του ερασιτέχνη και πολλοί να περάσουν μέσα στο γήπεδο ακόμη και χωρίς εισιτήριο. Τέλος, η κατάσταση στην θύρα VIP (ούτε εκεί υπήρχε άτομο για να ελέγχει ποιοι περνάνε) και τα δημοσιογραφικά θεωρία είναι επίσης απελπιστική, και η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Δήμο θα πρέπει να μεριμνήσει για την βελτίωση και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων, ώστε να μην συνεχίζουμε να γινόμαστε ρεζίλι σε άτομα που έρχονται από άλλες πόλεις και ομάδες. Το εμφανές είναι ότι η οικονομική κρίση χτύπησε για τα καλά πλέον και την ομάδα μας...

Καθάριος κι επισήμως

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog
Ο Π. Καθάριος δίνει τα χέρια με τον υπεύθυνο της ΠΑΕ Πιερικός.

Την απόκτηση του Παύλου Καθάριου με την μορφή δανεισμού από την Ξάνθη ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πιερικός. Ο συγκεκριμένος παίκτης που κατάγεται από την Σφενδάμη Πιερίας κλείνει τυχόν κενά στην δεξιά πλευρά και με την προκείμενη απόκτηση και του Παπαστεργίου (επίσης γηγενής παίκτης που αγωνίζεται στα δεξιά) ο Πιερικός ισχυροποιείται ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη πτέρυγα. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Πιερικός αναφέρει :
<< Το συμβόλαιο δανεισμού του από την ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη στην ΠΑΕ Πιερικός μέχρι τις 30-06-2013 υπέγραψε ο Παύλος Καθάριος, στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Αυγούστου. Ο γεννημένος στις 11-03-1992 ποδοσφαιριστής αγωνίζ
εται κυρίως σαν δεξιός μέσος και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα, ως δανεικός από τη Σκόντα Ξάνθη.

Ο Καθάριος αγωνίστηκε και λίγα λεπτά στο φιλικό με τη Λάρισα, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. >>

6ο ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 0-1 (Photos)

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog
Κόρνερ για τον Πιερικό κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Ένας μέτριος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά Πιερικός,όπου έπιανε υψηλά στάνταρ απόδοσης,ηττήθηκε από την Λάρισα με 1-0 από το γκολ του Νεμπεγλέρα. Η ομάδα του Νίκου Γκουλή ήταν αρκετά μέτρια στο πρώτο ημίχρονο,χωρίς να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες,πέραν ενός σου του Ντάνι στο 15'.Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και το γκολ της Λάρισας με σουτ του Νεμπεγλέρα,ενώ είχαν και δοκάρι σε προηγούμενη φάση.Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πιερικού ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της,όπου ειδικά μετά το 75' έκλεισε την AEΛ στην περιοχή της,με μεγάλες ευκαιρίες των Κόιτς και Ντάνι,όπου στον τελευταίο ακυρώθηκε γκολ στις καθυστερήσεις, μάλλον λανθασμένα. Γενικά η εικόνα της ομάδας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλή,δείχνοντας πως γίνεται καλή δουλειά για να δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύνολο για τη νέα σεζόν που ξεκινάει στις 23 του Σεπτέμβρη.
Επόμενο φιλικό στην Κατερίνη αναμένεται με την Καλλονή το επόμενο Σάββατο,όπου μάλλον θα είναι και το πρότελευταίο της σεζόν εντός έδρας,περιμένοντας ένα ακόμα 8-9 Σεπτέμβρη,καθώς μετά κλείνονται φιλικά για εκτός Κατερίνης. Να σημειωθεί ότι δεν σημειώθηκε το παραμικρό "παρατράγουδο" μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, πέρα από κάποιες λεκτικές επιθέσεις.
Οι συνθέσεις :

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Τόλιος, Νίκου( 75΄Κωτσιόπουλος), Γιατζιτζόγλου, Ντόικιτς(75΄Καρτσαμπάς), Δήμου, Λόπεζ(60΄Σεχολάρι), Δεσποτόφσκι, Ίτσιος( 60΄Κόϊτς), Φαμπίνιο, Ντάνι, Ελευθεριάδης (λ.τ. 70΄Καθάριος)
ΛΑΡΙΣΑ: Πρίφτης, Γιώτας, Παγώνης, Ραπτάκης, Παπαγεωργίου, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Σιατροβάνης, Ντος Σάντος, Δεινόπαπας, Ζουρούδης. 
Οι οργανωμένοι του Πιερικού
Στιγμιότυπο από το δεύτερο ημίχρονο...


Σε θέση άμυνας ο Πιερικός από εκτέλεση φάουλ της Λάρισας.
Οι 50 εκδρομείς από την Λάρισα.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το πρόγραμμα των φιλικών του Πιερικού

Όσον αφορά στα φιλικά παιχνίδια, αύριο Παρασκευή ο Πιερικός υποδέχεται στην Κατερίνη τη Λάρισα στις 20:00 στο Πιερικό Στάδιο και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει στην έδρα του και πάλι την ομάδα της Καλλονής. Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου ο Πιερικός θα παίξει με τον Βατανιακό στο Βατάν. Κλείστηκε επίσης φιλικό παιχνίδι στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση στις 16 ΣεπτεμβρίουΑνοιχτή παραμένει η ημερομηνία για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου για φιλικό παιχνίδι που θέλει να δώσει ο Νίκος Γκουλής, με πιθανούς αντιπάλους την Δόξα Δράμας και τον Πανσερραϊκό. 

Σε αναζήτηση σέντερ φορ ο Πιερικός


Σε αναζήτηση επιθετικού κρούσης βρίσκεται ο Πιερικός, που αύριο δίνει ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι με τη Λάρισα στο Α’ ΟΑΚΑ στις 20:00 μ.μ. Χθες ο Νίκος Γκουλής έκανε προπόνηση στους παίκτες του στις 10:30 π.μ. στο βοηθητικό του σταδίου και το πρόγραμμα της προετοιμασίας συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί, την ίδια ώρα. Το αυριανό φιλικό με την πανίσχυρη και ιστορική Λάρισα αποτελεί ένα πολύ καλό και αξιόπιστο τεστ για την ομάδα του Πιερικού που προσπαθεί να αποκτήσει ομοιογένεια, τόσο μέσα από τα επίσημα φιλικά παιχνίδια, όσο και καθημερινά με τους παίκτες να γνωρίζονται συνεχώς ολοένα και καλύτερα μεταξύ τους. Έχουν έρθει στον Πιερικό πολλοί νέοι παίκτες και το ρόστερ της ομάδος έχει αλλάξει ριζικά έναντι των τελευταίων χρόνων, που ήθελαν την ομάδα της πόλης μας να στηρίζεται σε έμπειρους παίκτες από άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού. Μέχρι τώρα η ΠΑΕ προσπαθεί να ενσωματώσει νεαρούς γηγενείς ποδοσφαιριστές και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Νίκος Γκουλής πήρε στην προετοιμασία πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και τώρα, επτά ημέρες πριν τελειώσει ο Αύγουστος προχωρά στην τελική αξιολόγησή τους.  Αποχώρησαν αρκετοί νέοι παίκτες με διάφορες μορφές δανεισμού ενώ ενσωματώθηκε ο Παύλος Καθάριος, που ήρθε στην Κατερίνη δανεικός στον Πιερικό από την Skoda Ξάνθη. Σήμερα ο νεαρός Σφενδαμιώτης που φόρεσε με επιτυχία την φανέλα του Αγροτικού Αστέρα θα ενσωματωθεί κανονικά στην προετοιμασία του Πιερικού.

Φιλικό παιχνίδι: ΓΑΣ Σβορώνου - Νέοι Πιερικού 2-0


Ενδιαφέρον παιχνίδι στο Σβορώνο με τον τοπικό ΓΑΣ να υποδέχεται την ομάδα Νέων της ΠΑΕ Πιερικός. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δυο ομάδες που έδειξαν κουρασμένες από την σκληρή προετοιμασία αλλά αυτό που διέκρινε τους ποδοσφαιριστές ήταν η θέληση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, κάτι που σε πολλά διαστήματα αυτής της φιλικής αναμέτρησης κατάφεραν να κάνουν.
Ο ΓΑΣ Σβορώνου του Γιώτη Αμανατίδη, μπορεί να είχε την πολυτέλεια της ποιότητας και της εμπειρίας παικτών που παίζουν χρόνια σε αυτήν αλλά και μεγαλύτερες κατηγορίες, είχε όμως στις τάξεις του και πολλά νέα παιδιά τα οποία έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και χρειάζονται το χρόνο τους και την ανάλογη υπομονή.
Από την άλλη η νέα σε έμψυχο υλικό ομάδα Νέων του Πιερικού την οποία ανέλαβε φέτος ο Βαγγέλης Τσιαμπέρας, έχει παιδιά που έχουν πολύ καλά στοιχεία, βάθος στον πάγκο της και γενικά καλές προϋποθέσεις ώστε να μπούν οι βάσεις και να χτισθεί ένα καλό σύνολο που θα δώσει στο μέλλον την ευκαιρία να παίοξουν καλό ποδόσφαιρο αυτά τα παιδιά.
Το σκορ άνοιξε στο 75΄ μετά από λάθος εκτίμηση της άμυνας του Πιερικού και το αυτογκόλ του Γεωργιάδη. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Βασιλεία με δυνατό σούτ από 35 μέτρα.
Διαιτητής ο Τάσος Ασλανίδης με βοηθούς τον Γιάννη Νταμπώση και τη Γεωργία Αμπατζίδου
ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ: (Γιώτης Αμανατίδης) Παπάς, Βαρβαρέζος, Στεφανίδης, Τατόλας, Παπαδόπουλος, Καραμανώλας Κ., Ασλανίδης, Σιγανός, Γούτσιος, Σαρηγιαννίδης, Παπαγεωργίου.
Έπαιξαν και οι : Δούλιας, Γουλιόπουλος, Σαρής, Καραμανώλας Ε., Βασιλείου, Χρηστίδης, Βούλγαρης, Νατσιάβας, Ζιάκας, Ξανθόπουλος.
ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ: (Βαγγέλης Τσιαμπέρας) Τσολακίδης, Τσοπουζίδης, Νισιούδης, Τόσκας, Γεωργιάδης, Ζόβλικας, Καρτσαμπάς Απ., Κατσιούλης, Τσιώμης, Καλαϊτζής.
Έπαιξαν και οι: Δημητρίου, Τζήμας, Σκεντέρι, Αδάμος, Νισσιούδης Κ., Δαλαμήτρας, Καρτσαμπάς Αθ., Γιεράλντο, Κυριακίδης, Τσιτιρώκης.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κανονικά το φιλικό με ΑΕΛ


Αν και ακυρώθηκε η Κυριακάτικη συναυλία των Αλεξίου-Γαλάνη, το φιλικό παιχνίδι του Πιερικού θα γίνει κανονικά την Παρασκευή Η Λάρισα έκλεισε νέο φιλικό παιχνίδι τη Δευτέρα και δεν μπορεί να μεταφέρει το φιλικό με τον Πιερικό, γεγονός που αποτελεί ντισαβαντάζ, αφού σε περίπτωση που γινόταν την Κυριακή θα είχε περισσότερη εισπρακτική κίνηση για την ΠΑΕ.Έτσι το φιλικό θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 20:00 στο γήπεδο του Πιερικού.

Μετά τον Καραγκούνη, άλλοι τέσσερις θα δοθούν δανεικοί

Δεν συνεχίζουν στον Πιερικό οι νεαροί Μετενίδης, Τσιώμης, Καραγκούνης, Παπαδόπουλος και Κραγιόπουλος. Ο 20χρονος Ανδρέας Μετενίδης, ο 18χρονος Γιώργος Τσιώμης, όλα δείχνουν ότι θα δοθούν δανεικοί στον Βατανιακό, ενώ ο Σωτήρης Καραγκούνης δόθηκε δανεικός στον Αιγινιακό.Ο Βατανιακός ενδιαφέρεται και για τον Στέφανο Κραγιόπουλο, που πριν από 1 χρόνο είχε φορέσει τη φανέλα του με μεγάλη επιτυχία και συνέβαλε μάλιστα τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδος στη Football League 2.  Ο Πιερικός με τις 5 αποχωρήσεις γηγενών ποδοσφαιριστών δείχνει ότι πλέον θα στραφεί σε περιπτώσεις έτοιμων παικτών, όσον αφορά δύο ή τρεις συγκεκριμένες θέσεις.  Ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση έμπειρου φορ, αφού πλέον στην ομάδα καθαρόαιμοι επιθετικοί είναι ο Ισπανός Ντάνι και ο νεαρός Σεχολάρι, ενώ ο Συμεών Παπαδόπουλος, που αν και είχε δείξει στα πρώτα φιλικά ότι μπορεί να προσφέρει, τελικά δεν συνεχίζει, αφού δεν έπεισε το Νίκο Γκουλή. Ο Βοιωτός τεχνικός του Πιερικού Ν. Γκουλής έβαλε άλλες προτεραιότητες και η ομάδα της πόλης μας βρίσκεται σε αναζήτηση φορ. Σίγουρα, το γεγονός ότι από σήμερα ενσωματώνεται έστω και σαν δανεικός ο Σφενδαμιώτης Παύλος Καθάριος δείχνει ότι η διοίκηση θέλει να συνεχίσει στην αρχική της γραμμή, ώστε να αγωνίζονται στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Στην Κατερίνη σήμερα ο Καθάριος


Υπογράφει σήμερα στον Πιερικό ο 19χρονος γηγενής ποδοσφαιριστής Παύλος Καθάριος, που έρχεται δανεικός από την Skoda Ξάνθη για έναν χρόνο. Ο νεαρός Καθάριος αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ χαφ και έπαιζε τα τελευταία δύο χρόνια στον Αγροτικό Αστέρα με μεγάλη επιτυχία. Αναμένεται να ενσωματωθεί από σήμερα στον Πιερικό και να ξεκινήσει τις προπονήσεις αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία του Πιερικού Αρχελάου


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα μπάσκετ της σχολής του Πιερικού Αρχελάου. 
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 5 έως 17 ετών. 
  Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977028009 WU, 6945670723, και  6975853046 WU.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο Καραγκούνης δανεικός στον Αιγινιακό

Ο νεαρός Σωτήρης Καραγκούνης θα δοθεί δανεικός για έναν χρόνο από τον Πιερικό στον Αιγινιακό.Ο Σωτήρης Καραγκούνης, που γεννήθηκε το 1992, έπαιζε πέρυσι στην Ακαδημία Πλαταμώνα σαν δανεικός από τον Πιερικό και είχε μια πολύ πετυχημένη χρονιά συμβάλλοντας με την παρουσία του στην άνοδο της ομάδος και στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Αιγινιακός έκανε μια πολύ καλή επιλογή και σίγουρα ο παίκτης θα βοηθήσει στη προσπάθεια της ομάδος της βόρειας Πιερίας τη νέα χρονιά.

Διπλή προπόνηση σήμερα - Την Παρασκευή το φιλικό με ΑΕΛ


Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Πιερικού με πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ για σήμερα οι παίκτες θα κάνουν διπλή προπόνηση. Χθες ο Νίκος Γκουλής έκανε αποθεραπεία στους παίκτες, που αγωνίστηκαν στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Βέροια. Οι παίκτες έτρεξαν αρκετά χιλιόμετρα και για σήμερα το πρόγραμμα είναι πιο εντατικό, αφού στις 7 το πρωί οι παίκτες δούλεψαν σε βελτίωση φυσικής κατάστασης, ενώ το απόγευμα στις 18:30 θα κάνουν τακτική στο βοηθητικό του σταδίου. Ο Πιερικός που έπαιξε στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια την οποία υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα, έδειξε ότι μπορεί να υπολογίζει στα δικά του παιδιά. Συγκεκριμένα, οι νεαροί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα έδειξαν ξεκάθαρα ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο όποτε κληθούν να αγωνιστούν. Το είδαμε εξάλλου μέχρι τώρα και στα φιλικά αλλά και οικογενειακά διτέρματα, όπου ο Πιερικός δείχνει ότι μπορεί να στηριχθεί στους γηγενείς παίκτες που τα πάνε αρκετά καλά αν και ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι φάνηκε ξεκάθαρα ότι στηρίζουν την προσπάθεια της ΠΑΕ και το αυθόρμητο χειροκρότημά τους ήταν η επιβεβαίωση της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποιούν οι νεαροί παίκτες του Πιερικού. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνηγορούν στην απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε στήριξη των νεαρών παικτών και τη δημιουργία μελλοντικά μιας ομάδος που θα στελεχώνεται ως επί τω πλείστον από γηγενείς ποδοσφαιριστές.


Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου, ο Πιερικός θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι στην Κατερίνη με την ομάδα της Λάρισας στις 20:00. Έχουμε μπροστά μας περισσότερο από έναν μήνα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League και σίγουρα ο Πιερικός θα μπορέσει να αποκτήσει οντότητα και να πάρει σάρκα και οστά η νέα ομάδα που θα αγωνιστεί τη φετινή χρονιά.

Θέλει να κρατήσει τον Μπεχλιβάνη...


Το θέμα του προπονητή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στον Πιερικό Αρχέλαο (ο Δημήτρης Γαλάνης παραμένει ο υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιος), ωστόσο η ομάδα μας έχει αρχίσει να κινείται και για τη στελέχωση του ρόστερ, πέρα φυσικά από τα παιδιά των ακαδημιών που θα προωθηθούν στην ανδρική ομάδα. Αλλωστε, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί οι “μελανόλευκοι”, θα χρειαστούν και την παρουσία έμπειρων παικτών, όπως ο Κώστας Μπεχλιβάνης.
Ο 38χρονος πόιντ γκαρντ είναι ένας από τους παίκτες που θέλει να κρατήσει ο Πιερικός Αρχέλαος την επόμενη σεζόν και έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με τους υπόλοιπους παίκτες της περσινής ομάδας που δεν έχουν κλείσει ακόμα αλλού. Μάλιστα, στην ομάδα αισιοδοξούν ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν θα αρχίσει και η προετοιμασία, όλα τα μεταγραφικά θέματα θα έχουν “κλείσει”…

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση ΣΦΚ Πιερικού για ομάδα U-17 και τμήματα υποδομής


Την Δευτέρα 20/8 στις 18.00 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση της νεοσύστατης ομάδας του Πιερικού U-17. Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας έγινε την Παρασκευή στο γήπεδο της ομάδας όπου ο προπονητής Ηλίας Μπαζάκος μίλησε στα παιδιά για τους στόχους της νέας χρονιάς. Το ρόστερ της ομάδας θα αποτελείται από παιδιά γεννημένα τα έτη 1997, 1996 και 1995 τα οποία επιλέχθηκαν ύστερα από δοκιμαστικά τέστ.
Από σήμερα ξεκινάνε οι εγγραφές στις ακαδημίες του Πιερικού και τα γραφεία θα είναι ανοικτά κάθε μέρα από τις 15:00 μέχρι και της 19:00 το απόγευμα στο εθνικό στάδιο Κατερίνης στα γραφεία του ΣΦΚ Πιερικού. Τηλ. επικοινωνίας : 23510 29665

Φιλικό παιχνίδι: Απόλλων Λιτοχώρου-Νέοι Πιερικού 1-2


Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθει στο γήπεδο Πύρρος Δήμας του Λιτοχώρου,η ομάδα Νέων του Πιερικού κέρδισε την ομάδα του Λιτοχώρου.Οι ομάδες είχαν μοιρασμένη υπεροχή και δημιούργησαν φάσεις και στις δύο εστίες.
Ο Πιερικός προηγήθηκε στο 25ο λεπτό με γκολ του Νούλα μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τσιώμη Γ. και έκανε το 0-1.Στη συνέχεια ο Απόλλων Λιτοχώρου έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με το Καλαμπάκα Δ.,ο οποίος σε τετ α τετ πλάσαρε και ο Τσολακίδης απέκρουσε.

Στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου ο Πιερικός έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γκεράρντο,ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε τη μπάλα αουτ. 
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο,χάθηκαν ευκαιρίες και απ τις δύο ομάδες και ο Απόλλων Λιτοχώρου κατάφερε να ισοφαρίσει με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ του Δημήτρη Καλαμπάκα.
Ο Πιερικός στο 80ο λεπτό κατάφερε να πετύχει το 2ο γκολ με τον Δαλαμήτρα μετά από ασίστ του Γ.Τσιώμη. Οι ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές χωρίς να αλλάξει τίποτα.Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με νικήτρια την ομάδα του Πιερικού με 1-2.

Συνθέσεις: Πιερικός: (Τσιαμπέρας Βαγγέλης) Τσολακίδης, Τσοπουζίδης, Καλαιτζής, Τόσκας, Μπλιούμης, Ζόβληκας, Δαλαμήτρας, Τσιώμης Γ., Τσιώμης Β,Γκεράρντο, Νούλας.
Επίσης αγωνίστηκαν Δημητρίου, Τζήμας, Μισιούδης Α, Μισιούδης Κ., Καρτσαμπάς Αλ.,Καρτσαμπάς Αθ., Κατσιούλης, Κυριακίδης, Τσιτιρόκης, Σκεντέρης.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8 Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΒΟΡΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΣΤΙΣ 18.30.

Στιγμιότυπα και δηλώσεις από το φιλικό με την Βέροια


5ο ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-0 (Photos)

Επιμέλεια: Pierikos24 Blog
Πάνω: Νίκου, Δήμου, Ντόικιτς, Λαζαρίδης, Βασιλειάδης, Γιαζιτζόγλου
Κάτω: Λόπεζ, Ντάνι, Ιτσιος, Φαμπίνιο, Δεσποτόφσκι


Μπροστά σε 500 περίπου φιλάθλους του, ο Πιερικός υπέταξε χθες την Βέροια σε φιλικό παιχνίδι, νικώντας την με 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Βέροιας φέτος στα φιλικά της παιχνίδια. Ο Πιερικός παίζοντας στρωτό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλο τον αγώνα, έκλεψε τις εντυπώσεις και άφησε υποσχέσεις για μια "γεμάτη" χρονιά. Ξεχώρισαν με την αγωνιστική τους παρουσία ο 17χρονος Κατερινιώτης μέσος Ίτσιος, ο επίσης Κατερινιώτης τερματοφύλακας Βασιλειάδης αλλά και ο Αλέξανδρος Σεχολάρι που πέτυχε και το νικητήριο γκολ. Στο πρώτο μέρος, η κατοχή ήταν μοιρασμένη, ωστόσο ο Πιερικός ήταν αυτός που απείλησε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 30' όταν ο Ντάνι αστόχησε σε πέναλντι που κέρδισε νωρίτερα σε χέρι αντίπαλου αμυντικού, ενώ στο 35' ο Λόπεζ απέκρουσε σουτ του Ίτσιου από τα 35 μέτρα. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ίτσιος είχε δοκάρι σε γυριστή κεφαλιά. Στο δεύτερο μέρος, μετά τις αλλαγές των Κωτσιόπουλου και Ελευθεριάδη στις θέσεις των Λαζαρίδη και Νίκου, η ομάδα μας έγινε ακόμη πιο επιθετική. Στο 63' ο Ελευθεριάδης έχασε μοναδική ευκαιρία όταν αστόχησε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Κοτταρίδη, ενώ στο 77' ήρθε το γκολ με γυριστή κεφαλιά του Σεχολάρι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Σεχολάρι, έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, με κυριότερη αυτήν όπου πλάσαρε και ο τερματοφύλακας απέκρουσε εκτός περιοχής σταματώντας την πορεία της μπάλας, χωρίς να δεχτεί όμως ούτε καν κίτρινη κάρτα. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 82' με τον Λόπεζ να αστοχεί σε σουτ μέσα από την περιοχή. Γενικά, η Βέροια ήταν ακίνδυνη, πέρα από δύο φάσεις όπου απομάκρυνε επιτυχώς με τάκλιν ο Λαζαρίδης, και όποτε χρειάστηκε ο Βασιλειάδης δήλωσε "παρών". Ο κόσμος χάρηκε τον νέο Πιερικό το οποίο χειροκρότησε και αναμένει να τον ξαναδεί την Παρασκευή στο φιλικό με την Λάρισα (19:00). Όλοι οι διαιτητές ήταν από την Πιερία, οι οποίοι έπαιξαν κόντρα πολλές φορές τον Πιερικό και εκνεύρισαν την κερκίδα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Γκουλής) : Βασιλειάδης, Λαζαρίδης (55΄Κωτσιόπουλος), Γιατζιτζόγλου (75΄Βραχνός), Ντόικιτς, Δήμου (75΄Καρτσαμπάς), Δεσποτόφσκι, Λόπεζ, Ίτσιος (75΄Κόιτς), Νίκου (55΄Ελευθεριάδης), Φαμπίνιο (75΄Μιχαηλίδης), Ντάνι (75΄Σεχολάρι).
ΒΕΡΟΙΑ (Μάκης Χάβος) : Λόπεζ (46΄Κοτταρίδης), Αμαραντίδης, Σκαθαρούδης (46΄Σιμιχαηλίδης), Μπάρμπας, Τζημογιάννης (46΄Ασάνοβιτς), Βεργώνης (87΄Σούρλας), Μπεσέρα (87΄Σίμος), Καλτσάς (80΄Παρισιόπουλος), Μέντεζ, Γκιγιέρμο (80΄Κουκουρίκης), Μάνος (46΄Παυλίδης)